Muzej Srpske potpisao protokol o saradnji sa Narodnim muzejem u Nišu

Objavljeno: 26. 11. 2018 u 19:50h

Povodom potpisivanja Protokola o saradnji, delegacija Muzeja Republike Srpske je 23. novembra 2018. godine posjetila Narodni muzej u Nišu. 

Protokol su potpisali direktor Muzeja Republike Srpske Miladin Savić i direktor Narodnog muzeja u Nišu, Nenad Spasić, a potpisivanju su prisustvovali muzejski savjetnik Milka Đukić, arheolog Muzeja RS, te pomoćnik direktora Narodnog muzeja, Vesna Crnoglavac, viši kustos arheolog.

Ovaj Protokol o saradnji Narodnog muzeja u Nišu i Muzeja Republike Srpske definiše međusobne odnose sa ciljem iniciranja, jačanja i unapređenja zajedničkih projekata i programa u oblasti muzejskih djelatosti.

Pored toga, protokol obuhvata organizovanje, razmjene i održavanje tematskih muzejskih izložbi, razmjenu profesionalnih iskustava iz oblasti muzeologije, razmjenu osoblja kako bi se sproveli zajednički projekti kao i razmjenu informacija od zajedničkog interesa.

Potpisivanje ovog Protokola predstavlja novi značajni korak za Muzej Republike Srpske. Već potpisani sporazumi sa Enografskim muzejom u Beogradu i Muzejom Vojvodine u Novom Sadu, urodili su do sada brojnim izložbama te realizovanim projektima i muzejskim programima, koji jačaju muzejsku djelatnost u cijelom regionu.

Izvor: Srpskainfo/ Branislav Predojević

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/vijesti-kultura/muzej-srpske-potpisao-protokol-o-saradnji-sa-narodnim-muzejem-u-nisu/||claudebot