“Kultura kulturi”: Poziv neafirmisanim umjetnicima

Objavljeno: 2. 8. 2018 u 15:56h

Sastanak predstavnika Udruženja građana “Kultura kulturi” Banjaluka i predstavnika Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske, Narodnog pozorišta Republike Srpske i Akademije umjetnosti u Banjaluci je održan u prostorijama Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske 13. jula 2018. godine.

Pored članova udruženja, sastanku su prisustvovali direktorica NUBRS Ljilja Petrović-Zečić, Berislav Blagojević, Tanja Stupar-Trifunović, Tanja Miletić, direktor NPRS Nenad Novaković, profesor AUBL Goran Janković, te istoričar Predrag Lozo. Pomenuti, uključujući i direktora Kulturnog centra Banski dvor Mladena Matovića, prepoznali su značaj postojanja i rada Udruženja građana „Kultura kulturi“, te obećali podršku u skladu sa mogućnostima. Podrška, između ostalog, podrazumijeva ustupanje prostorija za organizovanje događaja,  te pružanje savjetodavne podrške i saradnje.

Napominjemo da Inicijativa građana „Kultura kulturi“ od 29. juna 2018. godine djeluje kao udruženje građana, koje se vodi svojim Statutom. Udruženje trenutno broji 23 člana, a od postanka je održalo pet kulturnih i jedan humanitarni događaj u prostorijama Kulturnog centra Banskog dvora, Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske i Doma omladine Banjaluka.

Ciljevi i misija Udruženja građana „Kultura kulturi“, definisani Statutom udruženja su: organizovanje različitih kulturnih, obrazovnih i humanitarnih dešavanja, promovisanje kulture, kulturnog nasljeđa i kulturnih djelatnosti radi unapređenja kulturnog razvoja društva, zalaganje za kvalitet umjetničkog stvaralaštva, zalaganje za stalnu brigu o društveno-ekonomskom položaju kulturnih radnika, umjetnika i saradnika, pisanje projekata iz oblasti kulture i podsticaj i razvoj individualnih i kolektivnih sloboda. U našim daljim planovima je organizovanje događaja na sedmičnom nivou.

Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane afirmisane i neafirmisane umjetnike, koji žele da pokažu svoja dostignuća javnosti, da se jave na našu imejl adresu [email protected].

Za sve potrebne informacije, obratite nam se na navedenu imejl adresu Udruženja građana „Kultura kulturi“.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/vijesti-kultura/kultura-kulturi-poziv-neafirmisanim-umjetnicima/||claudebot