Bjelogrlić u Banjaluci pričao o kulturi (Foto)

Objavljeno: 14. 3. 2018 u 13:45h

Danas je na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci u 13 časova organizovana javna tribina Udruženja građana Pozitivnih snaga Srpske zajedno sa Draganom Bjelogrlićem i Predragom J. Markovićem.

Tribini su prisustvovali studenti, novinari ali i profesori sa Univerziteta u Banjaluci.

Bjelogrlić je govorio o potencijalima kinematografije u Republici Srpskoj i nastojanje da se stvori čvrsta kulturna scena. Pohvalio je i seriju “Meso” kao ozbiljan projekat u RS.

Svoju seriju “Senke nad Balkanom” smatra najrizičnijim projektom ali se na kraju pokazao kao vrlo uspješan.

“Srbi narod koji imaju bogatu istoriju i hrabro ući u nju je odlika velikih naroda”.

Bjelogrlić kao problem neučešća mladih u kulturi smatra nezainteresovanost vlasti.

“Prije svega postojanje Ministarstva prosvjete i kulture kao zajedničkog ministarstva nije u redu. Ova dva ministarstva moraju biti odvojena. Nadalje, kulturna scena Srpske nikad nije stvorena otkad postoji Republika Srpska”.

#Firststep2018 / Banjaluka.com / Autor: Igor Milanović

Broj pregleda: 1450

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/vijesti-kultura/bjelogrlic-u-banjaluci-pricao-o-kulturi-foto/||claudebot