Banjaluka izgubila u finalu: Evropska prestonica kulture 2024. godine biće Bodo

Objavljeno: 25. 9. 2019 u 12:16h

Norveški grad Bodo će 2024. godine biti Evropska prestonica kulture, odlučila je danas Evropska komisija.

“Ovo je fantastičan dan za Bodo. Ovo nije samo kulturni i društveni projekat za Bodo i Norvešku. Ovo je projekat društvenog razvoja. Mislim da ljudi nemaju pojma koliko je ovo veliko”, rekao je odbornik Rolf Kare Jensen za “NTB” u Briselu, neposredno nakon što je odluka objavljena.

U finalu izbora za Evropsku prestonicu kulture bili su i Banjaluka i Mostar.

Pobjednik je odlučen na osnovu ocjena aplikacije, prezentacije, odgovora na pitanja, a u obzir je uzeta i posjeta članova Evropske unije svakom od gradova finalista.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/vijesti-kultura/banjaluka-izgubila-u-finalu-evropska-prestonica-kulture-2024-godine-bice-bodo/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])