Otvorena druga kuća na Kočićevom ognjištu (Foto)

Objavljeno: 25. 8. 2019 u 12:27h

Na Kočićevom ognjištu u Stričićima danas je otvorena druga kuća sa svim predmetima koji su korišteni za života Petra Kočića da bi se građanima približio život iz tih vremena.

Vladimir Đukanović, muzejski savjetnik, etnolog rekao je da će u narednom periodu biti prošireno Kočićevo ognjište sa eksponatima i novim objektima.

Đukanović je naveo da mu je velika čast što radi na rekonstrukciji Kočićevog ognjišta, prikaza tradicionalnog načina življenja sa kraja 19. i početkom 20. vijeka u Stričićima na Zmijanju.

Irena Radojiević, direktor Turističke organizacije grada Banjaluka rekla je da ova organizacija podržava sve manifestacije kojima se promoviše veliki srpski pisac Petar Kočić.

kucica

“Otvaranje druge kuće na Kočićevom ognjištu veoma je važno za promociju grada jer ovo područje posjećuju ne samo ljudi iz Republike Srpske, već i iz regiona i cijelog svijeta”, naglasila je Radojevićeva.

Neven Stanić, načelnik Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku u Gradskoj upravi Banjaluka rekao je da grad već 54. godinu zaredom Kočićevom zborom nastoji da približi građanima lik i djelo srpskog pisca i pjesnika.

“Posebno treba da budemo ponosni na Petra Kočića, jer je on osoba koja nas ovdje okuplja da ne zaboravimo sve što je radio za srpski narod”, istakao je Stanić.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/otvorena-druga-kuca-na-kocicevom-ognjistu-foto/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])