“Flutete” sviraju djeci sa smetnjama u razvoju

Objavljeno: 12. 2. 2018 u 18:11h

Kvartet flauta “Flutete” iz Banjaluke započinje sutra novu koncertnu sezonu koncertom u Centru za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju “Budućnost” u Derventi.

“U cilju što veće zastupljenosti i promocije klasične muzike širom Republike Srpske, te posebno uključenosti osjetljivih grupa i lica sa posebnim potrebama, ovu koncertnu sezonu započinjemo upravo u Derventi”, kazala je Marija Pilipović, jedna od članica kvarteta “Flutete”.

Kvartet pored Pilipovićeve čine Sunčica Lončar, Nataša Vukojević i Deana Simić.

Djevojke napominju da pripreme za događaj ovakve vrste nisu ni slične uobičajenim pripremama za koncerte klasične muzike, počevši od izbora kompozicija, preko slaganja redoslijeda u programu, do načina angažovanja publike i osmišljavanja narativnog dijela programa.

Dan kasnije, odnosno 14. februara, s početkom u 19 časova “Flutete” će održati koncert u Brodu, a nastup se organizuje u saradnji sa Turističkom organizacijom ovog grada.

“Na našu veliku radost, već 23. februara prvi put nastupamo u Centru za kulturu Stanari. U periodu od aprila do septembra planirani su koncerti u Višegradu, Novom Gradu, Šamcu”, potvrdila je Pilipovićeva.

Kvartet flauta “Flutete” započeo je svoj umjetnički rad 2013. godine te ostvario izuzetno zapažene nastupe koji su omogućili gostovanja i koncerte u velikom broju gradova BiH.

Izvor: Nezavisne/ Nevena Vržina

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/muzika-kultura/flutete-sviraju-djeci-sa-smetnjama-u-razvoju/||claudebot