Luka Barović princ poezije

Objavljeno: 29. 4. 2017 u 12:19h

Mladi pjesnik Luka Barović iz Beograda proglašen je za princa poezije na međunarodnom festivalu poezije “Dječije carstvo” u Banjaluci.

More stihova kojim su mladi pjesnici plovili na banjalučkom festivalu iznjedrilo je buduće velike majstore stiha.

Na 11. festivalu, koji je završen u petak, pera su ukrstile mlade talentovane poete iz cijelog regiona. Osim priznanja za najboljeg pjesnika nove generacije dodijeljena je i povelja za ukupno stvaralaštvo – “Princ festivala”, koja je pripala pjesniku Predragu Bjeloševiću.

“Davno sam napisao jednu lirsku bajku koja se zove “Tužni princ” i naprosto sam pomalo naizgled tužan pa sam shvatio da je to dobar trik za žirije književnih nagrada. Mogu da kažu: “Eto, kada je čovjek toliko godina tužan, daj da mu damo neku nagradu koja se zove možda srećni ili princ dječijeg carstva”, rekao je Bjelošević.

Pjesnik Tode Nikoletić, koji je jedan od osnivača ove manifestacije, kaže da je ona krojena po mjeri djeteta i da može da parira značajnim festivalima.

“Ovaj festival je poligon za dečiju radost, ima prepoznatljivu matricu, a to je da okupi pre svega mlade stvaraoce iz regiona i da im pruži šansu da pokažu svoju nadarenost. Na konkurs se odazvao veliki broj dece iz svih krajeva bivše Jugoslavije”, ističe Nikoletić.

U okviru manifestacije promovisan je i festivalski Zbornik i književni časopis za djecu “Riznica”.

“Ovakve prilike i događaji u svima nama bude nešto dječije, posebno kada imamo jedan kvalitet ljudi koji sjede ovdje i koji rade na promociji dječije kulture i stvaralaštva. Moramo da razvijamo kulturu za djecu u našem gradu”, istakla je v. d. načelnika Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku grada Banjaluka Natalija Trivić.

Hiljade pjesama

Najveći festival poezije za djecu u regionu stekao je veliku popularnost, a kao i prethodnih godina na konkurs je stiglo više od pet hiljada radova. Nije izostalo ni takmičenje recitatora, održano u banjalučkom Gradskom pozorištu “Jazavac”.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/luka-barovic-princ-poezije/||claudebot