Održana promocija knjige “Igrali smo rukometa”

Objavljeno: 5. 12. 2017 u 20:32h

Promocija knjige “Igrali smo se rukometa”, autora Nikole Brace Pavlišina, legendarnog banjalučkog rukometnog učitelja, koja je večeras promovisana svojevrsan je rukometni vremeplov rukometa u gradu na Vrbasu.

Foto: Vladimir Stojaković

“Dovoljno je reći Braco Pavlišin. To odmah budi asocijacije na rukomet, kako na školski, tako i na takmičarski. Braco je čovjek koji je više od 50 godina u rukometu, prvo kao igrač Mladosti, zatim Borca, a kasnije kao predani pedagog fizičke kulture, trener… “rekao je između ostalog Abas Arslanagić, legendarni golman i jedan od recenzenata knjige.

Brojni bivši i sadašnji rukometaši i rukometašice, koji su prisustvovali promociji knjige u Narodnom pozorištu RS, prisjetili su se vremena kada ih je Braco trenirao…. A Pavlišin svojih igračkih i trenerskih koraka.

Foto: Vladimir Stojaković

“Krivac za moj dolazak u rukomet bio je Miro Bjelić, a dolazak u Borac mi je odredio životni put. Uživao sam radeći sa mladima, pokrete Bjelića, Arnautovića, Golića, Karalića… sam prenosio na djecu, ” rekao je Pavlišin.

Zahvalio se svima koji su bili važni na njegovom životnom i rukometnom putu, a posebno jednoj Branki.

“Posebno hvala mojoj Branki, ovu knjigu njoj piklanjam za 50 godina braka”, istakao je Pavlišin.

Izvor: Nezavisne/Maja Predragović

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/knjizevnost-kultura/odrzana-promocija-knjige-igrali-smo-rukometa/||claudebot