Čovjek koji je predvidio bijeg automobilom niz stepenice Tržnice (Foto)

Objavljeno: 1. 8. 2019 u 18:01h

Banjaluka.com /Autor: Milorad Labus

U horoskopu je lav, prijatelji za njega kažu da je laf, po struci je pravnik, a po umjetničkom opredjeljenju pisac. To radi u slobodno vrijeme, a u ono drugo pripravnik je u banjalučkom sudu i čeka da dobije stalni posao. Ono što bi volio da radi je krivični referat. Pored svega ovoga, predaje i engleski. I to Kinezima, na daljinu.

Horori iz slovenske mitologije

Već godinama piše priče i objavljivao ih je na mnogim portalima, a za vrijeme studija bio je i zamjenik urednika časopisa Pravnog fakulteta “Justicia”.

Sada je izdao svoju prvu knjigu, tematikom pomalo neobičnu za naš grad i podneblje, jer se radi o mješavini triler i horor-priča, baziranih na slovenskoj mitologiji.

Počeo slučajno, sada piše namjerno

“Počeo sam pisati slučajno, naime, moj prijatelj je napisao priču i donio mi je da vidim. Pitao sam ga mogu li na tih par strana dodati nešto svoje i odgovorio je potvrdno. Dopisao sam nekih 17 strana i tako je moj literarni život otpočeo.”

Stvorenja mračnog sata

Knjiga, koju je sada izdao, a koja mu je prva, nosi naziv “Stvorenja mračnog sata”, a objašnjavjući njen naziv kaže:

“U knjizi ima mnogo stvorenja, mnogi više nego ljudi, a i ljudi koji su opisani su mračni, vrlo često pravi zlikovci. I da, skoro sve priče su nastale tokom noćnih, mračnih sati.”

Pisac nije mračan tip

Svi vi koji ste stigli do ovog dijela i pomislili da je i pisac neki mračan tip, upravo ste demantovani. On je veoma nasmijan i vedar, pun pozitivne energije i entuzijazma. Slovenska mitologija, na kojoj je dio knjige zasnovan, reći će nam ovaj mladi pisac, podrazumjeva pojmove poput drekavaca, borove šume, raznih stvorenja i crne magije.

“Metni me u knjigu”

U ovoj neobičnoj knjizi, čitalac će prepoznati banjalučke ulice, možda i koje ime i opis fizionomije:

“Likovima iz knjige sam dao imena nekih mojih prijatelja, baš kao i opise njihovih fizionomija, naravno uz njihovo dopuštenje. Neki od njih su insistirali da ih uvrstim u knjigu. Takođe, čitaoci će moći prepoznati opise banjalučkih zgrada, ulica, predjela.”

Opisao “bijeg niz stepenice Tržnice” dvije godine prije događaja

Čak dvije godine prije događaja, čućemo od mladog pisca, opisao je gotovo identičan slučaj bijega pred policijom automobilom niz stepenice banjalučke “Tržnice”.

“U jednoj mojoj priči, odvija se bijeg pred policijom, niz stepenice Tržnice. Zamislite mog iznenađenja, kad se to dvije godine kasnije zaista i dogodilo.”

O knjizi

Kroz nekoliko dana i zvanično izlazi gore opisana, prva samostalna autorska knjiga sa 24 priče žanrova krimi-triler i mitološki horor.

Knjiga će se prodavati u knjižarama „Kultura“, na štandu ispred Boske i u cafe Pause. Knjiga će u prodaji biti i u knjižarama „Beokolpa“ u istočnom dijelu Republike Srpske.

Izdavač knjige je „AS Oglas“ iz Zvornika, a autor je posvetio svom poginulom prijatelju Jovanu Arbutini.

O autoru

Autor knjige zove se Đorđe Maksimović. Rođen je u avgustu 1993. godine u Zalužanima.

Banjaluka.com / Autor: Milorad Labus

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/knjizevnost-kultura/covjek-koji-je-predvidio-bijeg-automobilom-niz-stepenice-trznice-foto/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])