Banjalučki književnici će nesuglasice rješavati na sudu?

Objavljeno: 25. 2. 2019 u 10:06h

Na vanrednoj sjednici Skupštine Udruženja književnika Republike Srpske (UK RS), Podružnica Banjaluka, održanoj u vikendu iza nas u Vijećnici Kulturnog centra Banski dvor, većinom glasova opozvan je dosadašnji predsjednik Podružnice Sreten Vujković.

Kako su saopštili iz Udruženja, Vujković je smijenjen zbog višemjesečnog ignorisanja Upravnog odbora, samovolje i nesprovođenja odluka Skupštine Podružnice UK RS, a na njegovo mjesto doveden je književnik Miladin Berić.

“Od 25 prisutnih članova, za opoziv Sretena Vujkovića glasala su 24 člana i pet u odsustvu mejlom, s jednim uzdržanim, a izbor novog predsjednika Miladina Berića jednoglasno je podržan”, saopštili su iz UK RS, zaključujući da je Skupština donijela odluku da bivši predsjednik Sreten Vujković ima zakonski rok od tri dana da preda pečat i dokumentaciju banjalučke podružnice.

Sreten Vujković nije prisustvovao ovoj sjednici, jer je pod imenom Udruženja književnika Srpske (što je stari naziv Udruženja, bez riječi “Republika”) u isto vrijeme (subota u 10 ujutru) sazvao sjednicu Skupštine u prostorijama Jevrejskog kulturnog centra. Na godišnjoj izvještajnoj sjednici Skupštine Podružnice Banjaluka, kako je nazvan ovaj sastanak, osuđeno je sazivanje sjednice Skupštine u Banskom dvoru, donesena odluka o neplaćanju članarine Udruženju književnika Republike Srpske, iskritikovan rad aktuelnog predsjednika Predraga Bjeloševića te pohvaljen mandat, na drugom mjestu, upravo smijenjenog Vujkovića.

“U potpunosti se usvaja dosadašnji rad predsjednika Udruženja književnika Srpske, Podružnica Banjaluka, Sretena Vujkovića i pohvaljuju njegovo zalaganje i angažman za očuvanje Udruženja izvornim nazivom”, rečeno je na sastanku u Jevrejskom kulturnom centru, gdje je predložena smjena Predraga Bjeloševića s mjesta predsjednika Udruženja književnika RS, a na njegovo mjesto jednoglasnom odlukom prisutnih, čiji broj nije naveden, predložen je Milenko Stojičić.

“Smijenjeni predsjednik Podružnice Sreten Vujković organizovao je paralelnu vanrednu sjednicu Skupštine s nekolicinom svojih pobornika, među kojima dvije trećine nisu članovi UK RS pa samim tim ni Podružnice UK RS Banjaluka, pokušavajući na taj način da pošalje drugačiju sliku o stvarnom stanju i raspoloženju u Podružnici UK RS Banjaluka”, kazao je Bjelošević, koji je i član banjalučke podružnice, i najavio da će, ukoliko ne bude ispoštovan zakonski rok za predaju dokumentacije i pečata od strane Vujkovića, pravdu potražiti na sudu.

Izvor: Nezavisne / Autor: Milan Rakulj

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

1 komentar

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Komentari na clanak: Banjalučki književnici će nesuglasice rješavati na sudu?

  1. Nedeljko Žugić

    NEKA KNJIŽEVNIKA, MAKAR NIKOME NE TREBALI!

    Prikaži/sakrij komentare

    Prijavi komentar

    Spam
    Reklama
    Vrijeđanje

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/knjizevnost-kultura/banjalucki-knjizevnici-ce-nesuglasice-rjesavati-na-sudu/||claudebot