Saznajte detalje o usluzi GPS praćenja vozila: Kad troškovi prerastu u dobit

Objavljeno: 17. 5. 2019 u 13:41h

Šta vam je prva asocijacija kada čujete riječ GPS. Vjerovatno pomislite da je to signal, koji određuje nečiju lokaciju. Međutim, to je mnogo više od toga.

Dakle, praćenje vozila tzv. GPS sistemom nije samo puko saznanje, gdje se nalazi vozilo iz voznog parka firme, već jedna sistemska kompleksna oblast, koja rukovodstvu firme daje precizne podatke o mnogim parametrima. Često su baš ti parametri jezičak na vagi dobiti, ne samo kroz smanjenje troškova, već i punu disciplinu i terensku kontrolu, za koju inače ne postoji način da se uradi ljudskim resursima.

Gps praćenje mnogo više od “znam gdje mi je vozilo”

Hajde da malo pokušamo pojasniti šta podrazumjeva GPS praćenje, odnosno sistem, na primjeru lidera u ovoj oblasti banjalučke firme „Satwork“.

„Satwork“ je kreator jednog takvog sistema, koji je nazvan SatIRS, a koji je vremenom prerastao u platformu, na koju su se nadovezale i druge usluge koje pruža ova firma.

Iako na prvi pogled sam sistem djeluje komplikovano, obzirom na najraznovrsnije informacije koje daje kroz različite vrste i forme izvještaja, kada se razloži na segmente shvatimo da nije tako.

Za klijenta je korištenje SatIRS sistema u suštini veoma jednostavno, potrebno je samo da odluči koji paket odgovara njegovim potrebama, te da, uz pomoć šifri koje mu se dodijele, pristupi sistemu i koristi željene podatke.

Sačuvajte radna i dostavna vozila

Ugradnjom ovog sitema u vozila ili radne mašine, zavisno od stepena njegove implementacije, čuvaju se oprema i sredstva rada, a primjera radi, uvođenje GPS sistema praćenja, može da vam da najpreciznija saznanja, ne samo gdje se vozilo nalazi ili gdje se u nekom trenutku nalazilo, već i detalje koji vas itekako zanimaju, a nema drugog dobrog načina da se saznaju. Pogotovo u realnom vremenu.

Lokacija, potrošnja, brzina kretanja, radovi na putevima

Primjer? Koliko goriva je utočeno i kada, gdje je vozilo stajalo i koliko, kad je pokrenuto, a kad ugašeno, kojom brzinom se kretalo…kolika je potrošnja, a koliko je eventualno istočeno goriva, a ne potrošeno… Ukoliko klijent izabere kao opciju, može dobiti i informacije o isteku registracije ili polise osiguranja za vozilo, kao i informaciju koji je vozač upravljao vozilom ili na primjer informaciju o radovima na putevima.

Značaj primjene ovog sistema prepoznale su na stotine firmi, a pored ostalih i veliki proizvodni i energetski sistemi (rudnici, termoelektrane, željezare…) koji su korištenjem GPS sistema na velikim radnim mašinama uspjeli značajno da smanje troškove koje su imali usljed neovlaštenih istakanja goriva od strane radnika.

Pozitivno iskustvo “RiTE Gacko”

Kada je lider u implementaciji sistema praćenja „Satwork“ iz Banjaluke „instalirao“ svoje sisteme, kojima RITE „Gacko“ ima pun uvid u kretanje vozila, iz uprave ovog privrednog giganta, kažu da je to umnogome uticalo na smanjenje nepotrebnih troškova:

“Ugradnjom sondi za praćenje potrošnje goriva u rezervoare radnih mašina u ogromnoj mjeri je smanjena količina otuđenog goriva, povećana je produktivnost i broj efektivnih sati rada. Smanjeno je pravljenje bespotrebnih pauza u radu, a operater za praćenje rada mehanizacije, što je novo radno mjesto u sistematizaciji, stalno prati rad mašina i reaguje na sva registrovana odstupanja od propisanog režima rada”

Pošte RS, Arcellor Mittal, samo neki od zadovoljnih klijenata

Samo neki od klijenata koji su prepoznali i iskoristili mogućnosti i prednosti upotrebe GPS sistema u organizaciji rada i upravljanju voznim parkom i time značajno snizili troškove su: RiTE Gacko, Arcellor Mittal, Pošte Srpske, Hrvatske Pošte Mostar,Radiotelevizija RS, Marbo, Violeta, EuroExpress, ali i stotine drugih kompanija i firmi.

Adekvatan alat, po mjeri korisnika, sigurna je karta za dobar rezultat, a ovaj sistem upravo to i jeste, jedan kvalitetan alat koji, uz menadžerske vještine korisnika, može doprinijeti poboljšanju poslovnih rezultata.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.