Završnica SP u kajaku i kanuu: Borba za medalje pod reflektorima

Objavljeno: 4. 6. 2016 u 07:33h

Svjetsko prvenstvo u kajaku i kanuu na divljim vodama za seniore “Banjaluka – Vrbas 2016” završava se ovog vikenda, a u subotu će biti najatraktivnije trke – finala u sprintu, i to pod reflektorima.

Takmičenje će biti održano u kanjonu Tijesno od 21 čas, a nastupaju kajakaši i kanuisti iz 26 zemalja. Kvalifikacije su od 10 časova.

“Sve se odvija prema planu, a i učesnici su zadovoljni, što je veoma važno. Pred nama su noćne trke – najatraktivnije trke za učesnike i publiku, ali za nas oragnizatore su najzahtjevnije, prije svega zbog bezbjednosti”, rekao je Nikola Stanković, direktor SP. U petak je bio na programu timski spust klasik.

Njemačka reprezentacija u sastavu Toboijas Bong, Bjorn Beršvenger i Andreas Hajlinger osvojila je zlato. Drugo mjesto je pripalo Slovencima (Nejc Žnidarčič, Simon Oven, Anže Urankar), treće Belgijancima (Maksim Rišar, Bram Sikens, Gaj de Prins), a bh. kajakaši Darko Savić, Stefan Đukin i Anes Šudić su bili deveti u konkurenciji 13 timova.

U C1 su slavili Česi (Ondrej Rolenc, Antonin Hales, Vladimir Slanina) ispred Nijemaca (Tim Hajlinger, Normen Veber, Janoš Suelzer) i Francuza (Lui Lapon, Kventin Dazur, Stefan Santamaria). Kod dama u K1 najuspješnije su bile Čehinje (Anežna Paludova, Treza Brozova, Martina Satkova), koje su bile brže od Njemica (Alke Overbek, Sabine Fueser, Anika Girenc) i Francuskinja (Kler Bren, Manjon Ostens, Fenika Dupra). Bh. tim Berina i Zerina Mustić i Olga Babić bile su posljednje, šeste. U C2 kod muškaraca Česi (Jelinek, Kristek, Novak, Rigel, Veseli) su pobijedili ispred Francuza (Debri, Lapont, Dazur, Santamaria, Zugari) i Nijemaca (Brueker, Veber, Trzoska, Šmic, Simon, Hajlinger), a bh. tim u sastavu Savić, Dušan Mačkić, Stefan Ivanković, Stefan Đukin i Goran Pašić bio je pretposljednji, peti.

U četvrtak naveče vožene su tri trke. U C1 spust klasiku za žene slavila je Čehinja Anežka Paludova ispred sunarodnice Martine Satkove i Sabine Ajhenberger iz Švajcarske, a u C2 zlato je pripalo takođeČehinjama.

Pobijedile su Radka Valikova i Terezo Brozova, druge su bile Italijanke Marlene Rićardi i Valentina Racauti, a treće Barbora Kortisova i Katarina Kopunova iz Slovačke. U muškoj konkurenciji u C2 Francuzi Lui Lapon i Toni Debri su pobijedili ispred sunaronika Kventina Dazura i Stefana Sanatamarie, te Slovenaca Petera Žnidaršiča i Luke Žganjara.

Učesnici imaju samo riječi hvale za organizaciju, ali i za rijeku Vrbas, a među njima je Alke Overbek iz Njemačke. “Rijeka Vrbas i okolina su veoma lijepi. Zabavno je, ali naravno, rezultati su u prvom planu”, rekala je Overbekova, koja je u četvrtak, prvog dana takmičenja, osvojila srebro u spust klasiku K1. Zatvaranje Svjetskog šampionata, čiji je domaćin Kajak kanu klub Vrbas M:tel, biće na tvrđavi Kastel od 20 časova uz nastupe grupa “Atheist Rap”, “Bad Copy”, “Tupas mene” i “Digital Seekers”.

Obustava saobraćaja Zbog održavanja Svjetskog prvenstva doći će do obustave saobraćaja na dionici puta Karanovac – Crna Rijeka, lokalitet Tijesno. U subotu je od osam do 24 časa na snazi potpuna obustava saobraćaja, koja važi za sve osim za prigradski autobuski saobraćaj, a u nedjelju od osam do 18 časova.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/vodeni-sportovi/zavrsnica-sp-u-kajaku-i-kanuu-borba-za-medalje-pod-reflektorima/||claudebot