Tijana Stojković: Banjaluka je ono što sam tražila

Objavljeno: 29. 7. 2019 u 09:06h

Odbojkašice Banjaluka voleja u narednoj sezoni očekuju veliki ispiti, prije svega u regionalnoj MEVZA ligi, a zatim i u CEV kupu. U klubu su već počeli sklapati igračku križaljku, dovedeno je nekoliko novih igračica, a među njima i talentovana Tijana Stojković (20), viceprvakinja Evrope sa kadetskom reprezentacijom Srbije iz 2015.

Odbojkašica iz Banavišta (Srbija) trebalo bi da bude važan kotač u igri Banjalučanki. Dojučerašnja članica Dinama iz Pančeva raduje se novim izazovima u novom klubu u kojem ima velika očekivanja.

“Došla sam na poziv direktora Duška Ovuke i prvi utisci su bili fenomenalni, jer je to upravo klub koji sam i tražila. Sviđa mi se što dosta vode računa o igračicama i pored odbojke ih motivišu da studiraju i omogućavaju im uslove za to. I ja studiram i jako mi je to bitno. Posjetila sam Banjaluku i lično se uvjerila da je stvarno sve tako kao što kažu i zbog toga sam odlučila da ove sezone zaigram za njih”, kaže novi korektor “banjalučkih studentica”.

Stojkovićeva, koja iza sebe ima sjajnu karijeru u omladinskim kategorijama, očekuje da njena karijera dolaskom u Banjaluku krene uzlaznom putanjom.

“Posljednje dvije godine nisam bila zadovoljna svojom karijerom, jer smo slabije trenirali i nisam napredovala. Uslovi su bili malo drugačiji, što mi se nije sviđalo, i htjela sam da odustanem od odbojke. Međutim, uspjjela sam da se izborim i pronađem klub u kom ću napredovati i biti zadovoljna, a to je Banjaluka volej”, ističe nekad velika nada srpske odbojke.

Prve odbojkaške korake napravila je u OK Bavanište, gdje je trenirala pod palicom trenera Milana Kanačkog. Naredna destinacija bilo joj je Pančevo, gdje je značajno napredovala pod vodstvom trenera Saše Vladisavljeva.

“Kod njega sam najviše napredovala i dobijala dosta prilika da zaigram za superligašku seniorsku ekipu. Nakon nekoliko godina stigao je i poziv za kadetsku reprezentaciju Srbije, što je meni još više dalo vjetar u leđa za nastavak građenja karijere. To je bilo predivno i nezaboravno iskustvo koje ću pamtiti do kraja života. Biti drugi na Evropskom prvenstvu i peti u svijetu se ne dešava svaki dan i zbog toga taj period zauzima posebno mjesto u mom srcu”, naglašava dvadesetogodišnja Tijana.

Za kraj je poručila da je uzbuđena što će u nastavku karijere nositi dres Banjalučanki.

“Ove sezone očekujem prije svega dobar i kvalitetan rad. Kada je to u redu, onda dolaze i rezultati. Očekujem da budemo prvaci BiH i da se dobro pokažemo u MEVZ-I i CEV kupu. Zbog toga sam vrlo uzbuđena i jedva čekam da počne sezona”, zaključila je Tijana Stojković.

Izvor: Nezavisne/ Edin Spržo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/tijana-stojkovic-banjaluka-je-ono-sto-sam-trazila/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])