Slavija odbrojava posljednje dane

Objavljeno: 11. 10. 2017 u 17:02h

Ako je suditi po onom što se dešava posljednjih mjeseci, jedan od najtrofejnijih klubova u Banjaluci i jedan od zaštitnih sportskih simbola grada na Vrbasu, Bokserski klub Slavija odbrojava svoje posljednje dane.

Sportski gigant, koji je osnovan u martu 1961. godine i koji je preživio brojne teškoće, praktično više ne postoji, a najbolji pokazatelj toga je Regionalna liga, u kojoj Banjalučani nisu nastupili na posljednja četiri meča.

“Najveći krivac za to je smjena generacija, jer su bokseri kojima Slavija sada raspolaže objektivno u takmičarskom zenitu, a mladi nisu još stasali da zamijene ove iskusnije. Zbog toga su u klubu prinuđeni da seniorsku ekipu “krpe” bokserima iz drugih klubova, što, naravno, iziskuje prilična novčana sredstva, koja klub jednostavno nema”, naglasio je počasni predsjednik Bokserskog kluba Slavija Dragan Batar.

Dug kluba iznosi više od 150.000 maraka i većina je nastala u posljednjih pet, šest godina.

“Sadašnji predsjednik Predrag Zgonjanin, kada je preuzeo funkciju, nije znao za tolika dugovanja, jer, kako sam kaže, ne bi se ni prihvatao posla. Sada se na sve načine pokušavaju reprogramirati dugovanja, ali to teško ide. Ne smije se zaboraviti da je jedan od razloga za nastala dugovanja i smanjena dotacija od gradskih vlasti. Naime, kada se Slavija takmičila u Premijer ligi, Banjaluka je za klub izdvajala 100.000 maraka, a sada kada nastupa u regionalnom takmičenju, samo 25.000”, nastavio je Batar.

Osim novčanih problema, klub, koji je bio ekipni šampion Jugoslavije 1974. godine, pet puta šampion BiH, koji je iznjedrio olimpijskog šampiona iz Los Anđelesa Antona Josipovića, evropskog prvaka Marijana Beneša, legendarnog Radovana Bisića, Dragana Batara… brojne pojedinačne šampione Mediterana, Balkana, Jugoslavije, BiH i Republike Srpske kuburi i sa drugim, čini se nepremostivim poteškoćama.

“Sve je manje ljudi kojima je stalo da Slavija preživi, a još manje onih koji su u ovom trenutku spremni da stvarno pomognu klubu. Najgore od svega je što su i oni praktično podijeljeni u tri tabora i konstantno rukovodstvo kluba, bez obzira na to ko se u njemu nalazi, ima jaku opoziciju. I dok je god takva situacija, Slavija ne može ići naprijed, već krupnim koracima grabi ka nepovratnom ambisu. Čini mi se da je sadašnja uprava nemoćna da nešto promijeni, a još se nije pojavio neko koje spreman da stvarno pomogne, a ne da nakratko oživi klub. Po prirodi sam uvijek bio optimista, ali čini se da se Slaviji, koja je ove godine proslavila 56 godina, bliži kraj”, dodao je Batar, koji je u raznim funkcijama u klubu praktično od njegovog osnivanja.

Regionalna liga

Još nije poznato šta će biti sa Slavijom u Regionalnoj ligi.

“Banjalučani su mečeve sa Spartakom, Radnikom i Sesvetama odgodili, dok su pred meč sa Loznicom poslali dopis da nisu u stanju da organizuju ovaj duel. Planiram narednih dana održati sastanak sa članovima Upravnog odbora Regionalne bokserske lige u vezi sa Slavijom i na njemu ćemo vidjeti šta i kako dalje”, naglasio je predsjednik Regionalne bokserske lige Jurica Runtić.

Plate kasne sedam mjeseci

Bokseri i treneri Slavije nisu dobili plate već sedam mjeseci, kao ni tehnička sekretarica i pomoćna radnica.

“Najgore od svega je što se njima dvjema ne uplaćuju ni doprinosi, a pomoćna radnica bi u novembru trebalo da ide u penziju. Tehnička sekretarica je u klubu 24 godine, ali će najvjerovatnije otići, jer nema ni zdravstveno osiguranje”, rekao je počasni predsjednik Slavije Dragan Batar.

Izvor: Glas Srpske / Autor: Darko Pašagić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/slavija-odbrojava-posljednje-dane/||claudebot