Umičević: Pojedini u RK Borac nisu opravdali platu

Objavljeno: 25. 2. 2016 u 19:58h

Marinko Umičević, potpredsjednik Upravnog odbora Rukometnog kluba Borac M:tel, istakao je da svi u klubu moraju položiti račune i da će banjalučki rukometaši uskoro dobiti novog trenera.

Boris Dvoršek je nakon posljednjeg poraza u SEHA ligi ponudio ostavku, a da li će ona biti usvojena biće poznato 2. marta na sjednici Upravnog odbora kluba.

“Svi moramo položiti račune, i treneri i igrači i Uprava. Veoma sam nezadovoljan odnosom igrača prema Borčevom dresu. Neki su dobili 190.000 konvertibilnih maraka, neki 80.000, 60.000… Isplaćeni su im dugovi i nedopustivo je nezalaganje”, rekao je Umičević i dodao: “Dajemo im veliku platu, smještaj, hranu, a na terenu se neki vuku kao prebijene klade. Novac koji dobijaju je novac ovog naroda, Vlade RS, grada Banjaluka, privrede… Plata se mora zaraditi. Ako istu platu dobijaju bez obzira na to da li imaju jedan ili 20 bodova, pitam se kakva je njihova motivacija da rade?”

On nije zadovoljan ni učinkom trenera.

“Trener se, takođe, nije dokazao. Kapiten Branislav Obradović je morao da informiše Upravu ako ima nekih problema u ekipi jer je i ćutnja odobravanje. Borac je postao sprdnja zbog posljednjih rezultata i to ne smijemo dozvoliti. Moramo da vidimo koga ćemo pohvaliti, a kome ćemo dati crveni karton.”

Posljednjih dana mnogo je spekulacija u vezi s Borcem, spominju se i neka imena koja bi mogla da naslijede trenera Dvoršeka.

“Ja se ne miješam u to, ja sam obućar. Direktor Vladimir Branković radi na tome. Tražimo trenera u Crnoj Gori i Srbiji, slovenački i hrvatski treneri su preskupi za nas. Vidjećemo uskoro šta će biti. Ja sam predlagao da se Abas Arslanagić uključi u treniranje golmana, velikim iskustvom može da pomogne, a mislim da bi i Nebojša Golić trebalo da se uključi u rad kluba”, smatra Umičević, tehnički direktor u Tvornici obuće “Bema”.

Dodaje da se od Borca očekivalo da bude bolje plasiran na tabeli SEHA lige (Borac trenutno ima 10 bodova, koliko i pretposljednji Spartak) i da nema smisla igrati regionalnu ligu i biti na začelju.

“Mi imamo budžet oko 900.000 KM, što je u odnosu na ekipe iz SEHA lige nikakav novac, ali za naše uslove to nije uopšte malo. Ne možemo se nositi sa ekipama kao što su Vardar, Vesprem, Meškov Brest, ali možemo biti peti. Biti predzadnji nema smisla. I bez skupih pojačanja mislim da možemo uzeti titulu u BiH”, istakao je Umičević.

27. februara Borac M:tel će ugostiti Nekse i to će biti posljednja utakmica banjalučkog kluba ove sezone u SEHA ligi

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/umicevic-pojedini-u-rk-borac-nisu-opravdali-platu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])