Stefan Janković: Najbolja Nova godina ikad!

Objavljeno: 31. 12. 2014 u 13:54h

Mladi rukometaš banjalučkog Borca Stefan Janković dobio je najbolji novogodišnji poklon koji je mogao poželjeti – uvršten je na spisak reprezentacije BiH za SP u Kataru. “Pred saopštavanje spiska bilo je nervoze, svi smo se nadali…”

rkborac3

Selektor rukometne reprezentacije BiH Dragan Marković saopštio je spisak igrača za SP u Kataru, a na njemu se, uprkos činjenici da je među posljednjima priključen reprezentaciji, našlo i ime Stefana Jankovića.

Dvadesetdvogodišnji srednji bek Borca u razgovoru za MONDO kaže da će igranje na SP u Kataru biti ostvarenje sna.

“Ovo mi je sigurno najbolja nova godina jer ću nastupiti na jednom velikom takmičenju kao što je SP. To je san svakog igrača da na stupi na SP, posebno mladog igrača kao što sam ja“, rekao je Janković i priznao da je bilo nervoze i strepnje među igračima na pripremama u Mostaru jer se znalo da će nekoliko igrača otpasti sa spiska za Katar.

“Bilo je nervoze zadnje veče pred saopštavanje spiska jer svaki igrač koji je došao na pripreme želi da ode na Svjetsko prvenstvo. Kada sam čuo svoje ime na spisku bilo mi je jako drago jer nije mala stvar učestvovati na SP. Odradili smo kvalitetne pripreme u Mostaru, maksimalno sma pristupio tim pripremama i izborio sam svoje mjesto među putnicima na SP”.

Janković je opravdao povjerenje selektora Dragana Markovića i biće među “zmajevima” na njihovom istorijskom nastupu na SP, a upravo je ovaj trener zaslužan i za njegov uspješan početak klupske karijere.

“Kada je selektor Marković vodio Borac ja sam priključen prvoj ekipi Borca i pod njegovom palicom sam odigrao prve utakmice za Borac. Imamo izuzetno kvalitetan odnos, izuzetno ga poštujem kao trenera i kao igrača, smatram da od njega mogu dosta da naučim posebno što je kao igrač igrao na istoj poziciji kao ja, poziciji srednjeg beka”, rekao je Janković.

On je istakao da je atmosfera u reprezentaciji BiH pred drugi dio priprema i odlazak na SP u Katar na sjajnom nivou i da se igrači maksimalno cijene i poštuju, da su praktično svi kao jedna osoba.

“Realno je da prođemo u drugi krug iako je grupa izuzetno jako i igramo sa ekipama poput Makedonije, Austrije i Hrvatske koji su dugi niz godina u samom vrhu svjetskog rukometa. Kao na svakom prvenstvu najvažnija je prva utakmica, igramo protiv Irana i ukoliko pobijedimo korak bliže smo prolasku u drugi krug, biće nam potrebna još jedna ili dve pobjede za siguran plasman u drugi krug”,  zaključio je Janković.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/stefan-jankovic-najbolja-nova-godina-ikad/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])