Prvaci tri države rivali Borcu

Objavljeno: 22. 6. 2015 u 15:59h

Šampion BiH u rukometu Borac m:tel 5. i 6. septembra pokušaće prvi put u istoriji da se kvalifikuje u Ligu šampiona, a na tom putu stajaće mu prvaci Norveške Elverum, Austrije ALPLA Hard i Holandije Limburg Lions.

Banjalučani su nekada sa dosta uspjeha igrali Kup šampiona, koji su i osvojili 1976. godine, ali nikada nisu nastupili u najkvalitetnijem klupskom takmičenju od kada se igra u novom formatu i nosi ime Liga šampiona. Novo, ukupno 23. izdanje ovog takmičenja odigraće se po drugačijem sistemu, gdje će se za pehar boriti 28 umjesto dosadašnja 24 kluba. Za sada je poznato 27 učesnika najkvalitetnijeg takmičenja, a za preostalo mjesto boriće se i Borac, koji će učestvovati na kvalifikacionom turniru. Mjesto odigravanja biće određeno naknadno.

“Mislim da smo imali sreće što nismo dobili neke jake svjetske klubove, ali ni ovi timovi nisu naivni. Pokušaćemo da izborimo Ligu šampiona, ali ako to ne učinimo, nećemo gubiti glavu. Bitna nam je konsolidacija kluba koja traje najmanje godinu. Ponavljam, ako bude šanse da odemo u grupnu fazu, sve ćemo učiniti da je ostvarimo jer je Borcu mjesto tamo, ali ni Kup EHF-a nije loše takmičenje.

Kvalifikacioni turnir najvjerovatnije će se igrati u Austriji jer Borac nije u situaciji da ga organizuje zbog troškova, iako još nema zvaničnog stava Upravnog odbora – kazao je v. d. direktora Borca Vladimir Branković.

Od iduće sezone sistem takmičenja je nešto izmijenjen pa će najkvalitetnije ekipe biti u grupama A i B, dok će pobjednik kvalifikacionog turnira igrati u grupama C i D. Takmičenje u Ligi šampiona počinje između 16. i 20. septembra, a žrijeb grupa održaće se 26. juna u Beču.

Pored učešća u kvalifikacijama za Ligu šampiona, Borac će iduće sezone igrati još u četiri takmičenja: SEHA ligi, završnici prvenstva BiH i kupovima Republike Srpske i BiH. Zato su Banjalučani već krenuli u stvaranje tima koji će morati iznijeti veliki teret. Prva pojačanja kluba su doskorašnji rukometaš Crvene zvezde Nikola Milošević, koji igra na poziciji lijevog beka i golman Damir Efendić, koji je nekada branio za Bosnu i Metalurg. Milošević je mladi reprezentativac Srbije, a karijeru je započeo u Radničkom iz Kragujevca. Igrao je još za niški Železničar, sa kojim je osvojio Kup Srbije. Prošle sezone bio je najbolji strijelac Crvene zvezde. Borac je želio da dovede još jednog igrača “crveno-bijelih” Aleksandra Dragutinovića, koji igra na poziciji srednjeg beka, ali nije došlo do dogovora.

“Za sada smo doveli dva pojačanja, a uskoro će ih biti još. Dovešćemo još jednog golmana i sigurno dva igrača” dodao je Branković.

Klub su za sada napustili Petar Jokanović i Stanko Abadžić, dok se još ne zna sudbina Milana Đukića i Sefana Jankovića.

Grupe

U grupama A i B Lige šampiona iduće sezone igraće: Kil, Vesprem, Kolding Kopenhagen, Vardar, Kielce, PPD Zagreb, Barselona, PSŽ, Rajn-Nekar Leven, Kristijanštad, Celje Pivovarna Laško, Bešiktaš, Monpelje, PIK Seged, Visla Plok, Flenzburg. Grupe C i D činiće sljedeće ekipe: Šafhauzen, Tatran Prešov, Meškov Brest, Čehovski medvedi, Naturhaus La Rioha, Vojvodina, Motor, Porto, Baja Mare, Metalurg, Skjern.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/prvaci-tri-drzave-rivali-borcu/||claudebot