Orlovi u Boriku

Objavljeno: 13. 3. 2014 u 09:10h

Meč rukometnih reprezentacija Republike Srpske i Srbije mogao bi da bude odigran do kraja ove godine u Banjaluci. Čelnici dva saveza će u maju poslati pismo Evropskoj rukometnoj federaciji (EHF) sa molbom da odobrio ovaj duel.

srbija

Ovo je zajednička odluka donesena na Skupštini RSS, koja je održana u utorak naveče u Beogradu. Predsjednik Rukometnog saveza Srbije Velimir Marjanović pozvao se na dozvolu koju je EHF dao Kosovu da može da igra prijateljske mečeve.

“Ako će Kosovo igrati prijateljske utakmice, igraće i Republika Srpska i Krim! EHF mora da zna da, ako se krše pravila, nastaje haos. Ili se pravila moraju redefinisati. Sve ćemo to iznijeti u pismu EHF-u, a pozivajući se na pravila MOK-a, UN, Statut EHF-a”, rekao je Marjanović.

On je dodao da Rukometni savez Srbije ne želi da se miješa u politiku, ali da je nemoguće da se iste stvari tretiraju drugačije.

“Ne diramo u suverenitete zemalja, ali ne vidim zašto ne bi bilo dozvoljeno da se rukomet u Republici Srpskoj dalje razvija, ako je to dozvoljeno Kosovu. Moramo da se borimo za svoja prava. Borba će biti teška, ali moramo da pokušavamo, jer ako ne budemo uporni, nećemo ni uspjeti”, rekao je Marjanović.

Ove riječi potvrdio je i predsjednik RSRS Zdravko Miličević.

“U maju ćemo uputiti pismo EHF-u da nam odobre meč protiv Srbije, s ciljem popularizacije rukometa u Republici Srpskoj. Kad može Kosovo da igra, možemo i mi. Znamo kakvu podršku je imala juniorska reprezentacija Srbije na Svjetskom prvenstvu u Banjaluci 2013. godine i znamo da bi meč dvije reprezentacije ponovo privukao veliku pažnju”, rekao je Miličević.

On je istakao da će ovaj meč biti odigran bez obzira na odluku EHF-a, a ukoliko bude negativna, reprezentacije će nastupiti pod imenima Banjaluke i Beograda ili slično, kako meč ne bi izazvao sankcije prema RS Srbije.

Ono što je sigurno dogovoreno jeste revijalni turnir po dva najbolja tima Srbije i Republike Srpske, koji će u junu u Banjaluci igrati za titulu svesrpskog prvaka.

“Na njemu će učestvovati Borac i druga najbolja ekipa iz RS, a kako sada stvari stoje, to su Derventa ili Sloga iz Doboja, a iz Srbije će to vjerovatno biti Partizan i Vojvodina. Tako bismo dobili najbolji klub na srpskim prostorima, pošto mi u rukometu nastojimo da postanemo jedno, za nas ne postoje granice”, zaključio je Miličević.

Skupština

Zdravko Miličević je istakao da će Skupština Rukometnog saveza Republike Srpske biti održana u aprilu i da će tada i definitivno usvojiti prijedlog za meč dvije reprezentacije.

“Nadam se da neće biti problema, baš kao ni na Skupštini Rukometnog saveza Srbije, koja je jednoglasno usvojila prijedlog”, rekao je Miličević.

Selektor

Selekcija Republike Srpske trenutno nema selektora, ali prvi čovjek saveza Zdravko Miličević se ne brine.

“Imamo mnogo kvalitetnih rukometnih stručnjaka i neće biti veliki problem da izaberemo selektora. Velika je čast predvoditi selekciju Republike Srpske na ovakvom meču i vjerujem da će odabrani kandidat prihvatiti ulogu”, rekao je Miličević.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/orlovi-u-boriku/||claudebot