“Doboj 2015”: Tatran opet u finalu, poraz Borca!

Objavljeno: 21. 8. 2015 u 09:48h

Dvostruki uzastopni osvajač TV turnira šampiona u Doboju, slovački Tatran Prešov zabilježio je i treću pobjedu na ovogodišnjem 47. po redu izdanju ovog rukometnog takmičenja. Borac m:tel izgubio od Vojvodine.

Poslije domaće Sloge, koja je deklasirana košarkaškim rezultatom (53:19), odnosno ljubuškog Izviđača (47:33) Slovaci su u trećem kolu savladali tursku Antaliju rezultatom 37:26 (18:14) i sa maksimalnim učinkom se osamili na vrhu tabele Grupe A odnosno osigurali nastup u trećem uzastopnom finalu.

Učesnik SEHA lige bio je mnogo bolji rival tokom svih 60 minuta susreta i u nijednom trenutku pobjeda nad Turcima nije dolazila u pitanje. Prvo poluvrijeme su stekli četiri gola viška, da bi u nastavku potpuno slomili Antaliju i zabilježili novi ubjedljiv trijumf u Doboju.

Do pobjede ih je predvodio Ukrajinac Vjačeslav Sadovi sa devet postignutih golova, dok je Vasja Furlan bio strijelac tri pogotka manje.Odlični su bili i golmani Igor Čuprina i Vladimir Božić sa ukupno 19 odbrana.

U turskom taboru istakao se Radoje Kovačević sa šest golova.

U drugoj utakmici u četvrtak, Borac m:tel je poražen od novosadske Vojvodine rezultatom 28:33 (16:15). Ovo je nakon neuspjeha sa slovenačkim Gorenjem drugi poraz Banjalučana na turniru u Doboju.

S druge strane “lalama” je ovo drugi trijumf i u petak će protiv Gorenja u direktnom duelu trećeg kola Grupe B odlučiti o drugom finalisti 47. TV turnira šampiona u Doboju.

Posljednji meč dana odigrali su domaća Sloga i Izviđač iz Ljubuškog, a pobjedu su izvojevali popularni “skauti” sa 35:28 (19:16).

Ljubušaci su prije odlaska na odmor stekli tri gola prednosti, koje su početkom nastavka uvećali na dvocifrenu razliku pošto Dobojlije u prvih skoro 10 minuta drugog dijela nisu uspjele da zatresu mrežu Izviđača.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/doboj-2015-tatran-opet-u-finalu-poraz-borca/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])