Borac hrabro na favorita

Objavljeno: 5. 9. 2014 u 13:39h

Rukometaši Vesprema dolaze u Banjaluku kao apsolutni favorit, ali mogu da obećam da će Borac m:tel skupo prodati kožu.

borac

Izjavio je ovo pred utakmicu četvrtog kola SEHA Gasprom Južni tok lige, koja će se odigrati večeras od 20 časova u sportskoj dvorani “Borik”, između Borca m:tel i mađarskog prvaka Vesprema, trener Banjalučana Igor Rađenović.

“Mađarska ekipa raspolaže sa godišnjim budžetom od 10 miliona evra i samim tim je sve rečeno. U prošloj sezoni igrali su Fajnal for Lige šampiona, a ove godine žele i da je osvoje. Objektivno gledajući uz njemački Kil su i najveći favoriti”, naglasio je Rađenović.

Od svojih igrača očekuje maksimalnu angažman i borbenost do posljednje kapi znoja.

“Da bi zaprijetili favoritu moramo pružiti više od svog maksimuma, ali i pokušati da usporimo igru Mađara. Ukoliko prihvatimo njihov brz ritam bićemo u veoma teškoj situaciji. Za nas će biti veliki hendikep neigranje povrijeđenog lijevog beka Duška Hercegovca, pogotovo u fazi odbrane, ali šta je, tu je. Vjerujem da ćemo na ovosezonskoj premijeri pred našim navijačima u regionalnom takmičenju pokazati sve ono što krasi ovu ekipu”, dodao je Rađenović.

Povratnik u redove Banjalučana Srđan Trivundža pozvao je navijače da u što većem broju dođu u “Borik” i podrže “crveno-plave”.

“Pokušaćemo da se ravnopravno nosimo sa favorizovanim Mađarima, ali svi smo svjesni da će to biti izuzetno teško. Jedino ako ispunimo sve dogovore iz svlačionice možemo da se nadamo da ćemo uraditi nešto više u ovom susretu. Zato nam je potrebna i velika podrška sa tribina u koju ne sumnjam”, rekao je Trivundža.

A da je Vesprem sami krem evropskog rukometa svjedoči i činjenica da dres mađarskog kluba nose: kapiten reprezentacije Srbije Momir Ilić, golman hrvatske reprezentacije Mirko Alilović i njegov kolega Renato Sulić, njemački rukometni reprezentativac Kristijan Cajc, član najbolje selekcije BiH Mirsad Terzić, reprezentativci Mađarske Laslo Nađi, Peter Guljaš… i još nekoliko vrsnih internacionalaca.

“Sve su to vrhunski sportisti i rukometaši. Mi smo spreni da damo svoj maksimum a da li će to biti dovoljno za neki povoljan rezultat vidjećemo”, zaključio je Trivundža.

Utakmice

Ovog vikenda biće odigrane još samo dvije odgođene utakmice prvog kola SEHA Gasprom Južni tok lige i to obje u subotu. Od 19 časova u Našicama će snage odmjeriti dva hrvatska predstavnika u ovom takmičenju Nekse i Zagreb, a u 20.15 u Skoplju makedonski derbi igraće Vardar i Metalurg.

Savez

V.D. direktor Borca Nebojša Golić ogorčen je ponašanjem čelnika Rukometnog saveza Republike Srpske i delegata koji zastupaju RS RS u RS BiH.

“Delegati RSRS bi na tim sastancima trebalo da zastupaju klubove iz Srpske, a ne samo sebe. Nemoguće je da stalno neko vrši opstrukcije na štetu Borca m:tel i da stalno mijenja pravila. Tako će se na kraju ove sezone igrati plej-of za prvaka između pobjednika Premijer lige i nas, koji smo učesnici regionalnog takmičenja. To je umjesto Lige za prvaka. Tako se ne doprinosi popularizaciji rukometa. Prošle sezone trebalo je da budemo domaćini finalnog turnira Kupa BiH, ali je opet domaćinstvo otišlo u Hercegovinu. Zato želimo da prisustvujemo sjednici Upravnog odbora RS RS i da tamo kažemo šta je naš interes”, rekao je Golić.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/borac-hrabro-na-favorita/||claudebot