Ragbi 13: Ko će se radovati trofeju Kupa RS?

Objavljeno: 18. 3. 2016 u 14:01h

Finale četvrtog Kupa Republike Srpske u ragbiju 13 biće održano u nedjelju od 15 časova na stadionu FK Krajina u Banjaluci, a u borbi za trofej sastaće se najbolje ekipe Srpske, banjalučki Bijeli zečevi i Novi gromovi iz Novog Grada.

fe0

Bijeli zečevi iz Banjaluke i Novi gromovi iz Novog Grada igraće u nedjelju za trofej u Kupu Republike Srpske.

Biće to duel dvije najbolje ekipe Srpske u ragbiju 13, te jedina dva tima koji su se do sada radovali osvajanju Kupa. Novljani su trijumfovali u prvom izdanju Kupa RS 2012. godine, godinu dana kasnije nije se igrao Kup, dok su Banjalučani slavili u naredne dvije sezone.

“Očekujem dobru utakmicu, s obzirom da se sastaju jedina dva osvajača našeg Kupa. Mislim da je prednost na našoj strani, pošto smo trenutno kompletnija ekipa. Biće nam ovo prva utakmica sezone, gdje ćemo vidjeti na čemu smo. Već dva mjeseca treniramo i pripremamo se za nastavak sezone”, istakao je kapiten Bijelih zečeva Sreten Zec.

Duel Banjalučana i Novljana neće biti samo meč za trofej Kupa RS, nego i kvalifikacioni za četvrtfinale Kupa Srbije.

“U suštini, to je meč osmine finala Kupa Srbije, tako da nam je on veoma bitan. Osvajač Kupa RS izboriće plasman među osam najboljih ekipa u Kupu Srbije. To znači da ćemo u slučaju pobjede imati minimum još dva ili meča sa ekipama iz Srbije. Pobjednici u četvrtfinalu nastaviće borbu za trofej, dok će poraženi igrati u Štitu Srbije”.

U oba kluba stanje je izuzetno teško. Ekipe se snalaze kako znaju i umiju, ali to nije razlog da se u nedjelju na stadionu Krajine ne očekuje žestoka borba za trofej.

“Stanje u Novom Gradu je još teže nego kod nas. Mi treniramo u parku Mladen Stojanović, dok u Novom nemaju ni to. Treniraju na odbojkaškom terenu, iza Gimnazije, koji je bio teren na pijesku iz kojeg je izrasla trava. Bore se, kao i mi, i snalaze na raznorazne načine. Nadam se da će uspjeti da se skupe za nedjelju”, istakao je Zec, inače osnivač oba ova kluba.

fe2

Duel Bijelih zečeva i Novih gromova igra se u nedjelju od 15 časova na stadionu FK Krajina u Banjaluci, a ulaz je besplatan.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ragbi-13-ko-ce-se-radovati-trofeju-kupa-rs/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])