Srbija nadigrala Ameriku u meču za čast!

Objavljeno: 12. 9. 2019 u 15:04h

Košarkaška reprezentacija Srbije pobijedila je Sjedinjene Američke Države 94:89, u meču za plasman od 5. do 8. mjesta na Mundobasketu u Kini.

Izabranici Aleksandra Đorđevića odigrali su dobru utakmicu, sa dosta uspona i padova, a na kraju su ipak uspjeli da zabilježe trijumf.

“Orlovi” će u borbi za peto mjesto igrati protiv boljeg iz duela između Poljske i Češke.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Bogdan Bogdanović sa 28 poena, četiri skoka i šest asistencija, Lučić je ubacio 15, Micić deset, dok je Jokić imao 9 i sedam asistencija.

SAD je predvodio Herison Barns sa 22 poena, Kemba Voker sa 18 i Kris Midlton sa 16 poena.

Naši košarkaši otvorili su utakmicu u sjajnom ritmu. Sve je prolazilo kroz obruč, dok su se Amerikanci mučili i brzo je razlika bila dvocifrena.

Takav trend nastavio se do kraja prve čevrtine koja je završena neralnim rezultatom u našu korist – 32:7.

Sve je funkcionisalo sjajno, ali očekivao se odgovor Amerikanaca. To se i desilo, a uz to je Srbija odigrala veoma loše.

“Orlovi” su uspjeli da ispuste čak 25 poena prednosti i na poluvrijeme se otišlo sa prednošću Srbije od samo četiri poena, 44:40.

Od sjaja do očaja, tako je izgledala igra naših košarkaša u prvom poluvremenu ove utakmice.

Statistika igrača

www.fiba.basketball

Izvor: B92

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/planeta-sporta/srbija-nadigrala-ameriku-u-mecu-za-cast/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])