Saša Obradović favorit za novog selektora Srbije

Objavljeno: 16. 9. 2019 u 10:40h

Izgleda da Srbija neće dugo čekati na novog selektora košarkaške reprezentacije. Poslije razlaska Aleksandara Đorđevića i čelnika KSS, u formi isteka ugovora, počela je licitacija ko bi mogao na klupi da zamijeni čovjeka koji je Srbiji donio tri srebra sa tri različita takmičenja (SP 2014, Olimpijske igre 2016, EP 2017), a kako stvari stoje najveće šanse daju se – Saši Obradoviću.

Đorđevićev nekadašnji saigrač u državnom timu i aktuleni trener Monaka je favorit za osjetljivu funkciju, prije svega zbog utiska da bi mogao da uskladi klupske obaveze sa reprezentativnim.

Naime, u javnosti se osim Obradovićevog najviše pominje još ime Igora Kokoškova, ali je veliko pitanje da li bi uprava Sakramento Kingsa dozvolila pomoćnom treneru da odusustvuje usred sezone, pošto već 20. i 23. februara srpski nacionalni tim igra mečeve kvalifikacija za naredno Prvenstvo Evrope, protiv Finske i Gruzije. S obzirom da je u tom periodu NBA sezona u jeku, teško je vjerovati da bi Amerikanci pustili Kokoškova da vodi Srbiju, što u prvi plan izbacuje Obradovića.

Naravno, nije Saša kandidat samo zbog toga, niti zbog činjenice da njegov Monako ne igra Evorligu, već “samo” Evrokup, čiji se kalendar takođe poklapa sa terminima FIBA za kvalifikacije. Sportski žurnal piše da će dosta toga zavisiti od stava vlasnika Kneževa, Sergeja Dječeka, ali potpisnik vijesti – Predrag Sarić, inače, urednik Žurnala i dugogodišnji hroničar košarkaških zbivanja – uvjerava da će Obradović izvjesno biti četvrti selektor Srbije posle Zorana Slavnića, Dušana Ivkovića i Aleksandra Đorđevića.

Da ne ostane nedorečeno, bivšeg plejmejkera su na tu funkciju preporučili izvanredni rezultati u berlinskoj Albi i Lokomotivi iz Kubanja. Sam Saša Obradović djeluje raspoloženo da se lati odgovornog posla.

“Ja sam više puta izjavio da bi to za mene bio najveći uspjeh u karijeri. Velika je čast voditi nacionalni tim svoje zemlje, to je za mene nešto posebno. Takve stvari se ne odbijaju. Zasad niko nije kontaktirao sa mnom, niti je bilo ikakvih razgovora na tu temu. Mislim da je još rano. Ljudi iz Saveza moraju prvo da vide šta je i kako dosad urađeno, pa tek onda da idu dalje. Oni će sigurno prvo izabrati kandidate, pa tek onda odlučiti”, predočio je Obradović u izjavi za Informer.

Drugi nezvanični kandidat za selektorsku funkciju, Igor Kokoškov, takođe, ističe da je kod njega “takva ambicija uvijek postojala”, međutim…

“Teško će Igor Kokoškov moći da vodi Srbiju, jer neće moći da napusti klub tokom sezone kad se igraju kvalifikacije. Klubovi u NBA ligi su veoma strogi po tom pitanju”, objasnio je tokom gostovanja na RTS-u Miodrag Ražnatović, uticajni košarkaški menadžer.

Izvor: mozzartsport.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/planeta-sporta/sasa-obradovic-favorit-za-novog-selektora-srbije/||claudebot