Priznao krivicu: Modrić prihvatio osam mjeseci zatvora zbog utaje poreza

Objavljeno: 22. 9. 2018 u 10:06h

Luka Modrić sklopio je sporazum sa španskim državnim tužilaštvom prema kojem u potpunosti priznaje krivicu za optužbe koje mu poreska uprava stavlja na teret. 

Time je prihvatio kaznu od osam mjeseci zatvora za dva djela poreske prevare, kojima je španski državni budžet oštetio za 870.728 evra. To je napravio tako što je honorare od marketinških prava primao preko računa firme koju je otvorio u Luksemburgu upravo kako bi izbjegao plaćanje poreza u Španiji. Vijest donosi ugledni španski dnevnik ”El Mundo”.

Iako će Modrićeva kazna zatvora formalno biti bezuslovna, on neće ići na izdržavanje kazne. Naime, prema španskom zakonu, kazne manje od dvije godine koje su dosuđene za prvi prekršaj mogu biti odslužene uslovno.

Realovu zvijezdu u kršenju španskog zakona ulovila je tamošnja poreska uprava, koja je utvrdila da je zatajio 290.990 evra prihoda u 2013. i 579.738 evra prihoda u 2014. tako što je koristio firmu registrovanu u Luksemburgu nazvanu ”Ivano”, po njegovom sinu, koju mu vodi supruga Vanja Bosnić.

Modrić će, prema sporazumu o priznanju krivice, platiti 40 odsto iznosa koji je utajio, što iznosi 348.291 evro i, poput ostalih fudbalera koji su na ovaj način kršili zakon, dosuđenu zatvorsku kaznu zamijeniti novčanom. Pri tome svaki dan zatvora vrijedi 250 evra. Modrić će tako na spomenuti iznos morati dodati još 60 hiljada evra.

Osim ovih 408 hiljada evra u sklopu nagodbe, Modrić je već platio milion evra na početku postupka.

Izvor: Index/ Z. A.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/planeta-sporta/priznao-krivicu-modric-prihvatio-osam-mjeseci-zatvora-zbog-utaje-poreza/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])