Izrešetan autobus fudbalskog prvoligaša, igrači kritično (Uznemirujuće fotografije)

Objavljeno: 30. 11. 2019 u 14:54h

Najmanje petorica igrača i vozač autobusa nigerijskog prvoligaša “Ifeanyi Ubah” u kritičnom su stanju nakon što su na njih vatru otvorili pljačkaši maskirani u vojne uniforme, prenose svjetski mediji.

U trenutku napada autobus je prešao trećinu od čak 822 kilometra i 14 sati dugog putovanja na gostovanje kod ekipe Golden Stars.

Najnoviji napad dogodio se na istom putu na kojem je prije pet godina napadnut i autobus “Kano Pillarsa”, pri čemu je i pet njihovih igrača tada ranjeno hicima iz vatrenog oružja.

Fudbalski klub “Ifeanyi Ubah” se oglasio povodom uznemirujućeg događaja, iznio u javnost i fotografije ranjenih fudbalera i oštećenog autobusa.

“Naše igrače i članove stručnog štaba su napali naoružani razbojnici u blizini Kaba krivine nedaleko od Lokoja na putu za Kano na utakmicu sa ekipom “Jigawa Golden Stars”” – saopštili su.

Nigerijski klubovi su zbog neimaštine prisiljeni na užasno duga, iscrpljujuća i opasna gostovanja po jako lošim drumovima, na kojem su najveće opasnosti pljačkaši i teške saobraćajne nesreće.

Ovo je bio samo jedan u nizu napada na sportiste na nigersijkim putevima. “Aba Warriors” napadnuti su prošle godine na putu na kup utakmicu u glavni grad Lagos, kao i “Osun United” kada su putovali na utakmicu prve lige.

Prethodnog mjeseca dvije fudbalerke “Police Machinea” poginule su u saobraćajnoj nesreći. Prije 10 godina čak 32 nigerijska fudbalera poginula su u saobraćajnim nesrećama dok su se vozili na gostovanja.

Izvor: Telegraf

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/planeta-sporta/izresetan-autobus-fudbalskog-prvoligasa-igraci-kriticno-uznemirujuce-fotografije/||claudebot