Ðorđević: Protiv Amerikanaca za ponos

Objavljeno: 11. 9. 2019 u 19:51h

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Ðorđević izjavio je da će duel protiv Amerikanaca u borbi za plasman od 5. do 8. mjesta na Svjetskom prvenstvu biti duel za prestiž i ponos.

“Za nas veliki protivnik… Iskreno, spremali smo se za obje reprezentacije, mnogo više za Francuze, misleći da ćemo ih sresti sutra. Očekivali smo da bi nam ta utakmica omogućavala Olimpijske igre. Do toga neće doći. Biće to utakmica za prestiž, utakmica za ponos, za pravi sportski rat. Moramo da je odigramo hrabro i pametno, kao i uvijek do sada. Skoro uvijek”, rekao je Ðorđević, a prenosi sajt KSS.

On je dodao da će ekipa uprkos eliminaciji iz borbe za medalje imati maksimalan motiv.

“Ne pričam o njima, ali naš će biti maksimalan. Svaka utakmica na SP je izuzetno značajna u karijerama svih nas. Ne znam zašto ne bi bila… Ove dvije reprezentacije su slovile za favorite za borbu za medalju, ali nisu uspjele da se dočepaju polufinala”, istakao je Ðorđević.

Selektor je priznao da je ekipa jako teško podnijela poraz od Argentine.

“Svima je krivo. Svi su želeli do poslednje kapi znoja pobjedu. Svi mi smo radili cijelo ljeto za to, nije lako kada dođe rezultatsko razočarenje. Treba se dići, zatvoriti priču od juče koliko je to moguće, okrenuti se pripremi, želji, ponosu, tražiti najveću motivaciju za sutrašnji meč. Odjeknulo je sve ovo. Nije tek tako jednostavno kako ja to kažem. Nije! Svako to proživljava. Svi nosimo ponos i tugu, radost na kraju krajeva”.

Kako je naveo, za to rade i zbog toga igraju.

“Tu treba tražiti motivaciju. Treba se dići, maksimalno, jako, snažno, ponosno. Amerikanci su motiv sami po sebi. I oni su uzdrmani, i oni su bili usporeni. Bez sprinta, bez energije, bez žestine potrebne za igranje ovakve utakmice. Tako je bilo i Australija – Češka. Osjeća se tenzija i značaj utakmice”, zaključio je Ðorđević.

Izvor: Agencije/ Foto: Aleksandar Dimitrijević/RAS Srbija

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/planeta-sporta/dordjevic-protiv-amerikanaca-za-ponos/||claudebot