Đorđević: Španija najteži rival do sada

Objavljeno: 7. 9. 2019 u 10:56h

Košarkaši Srbije sutra od 14.30 časova igraju protiv Španije, za prvo mjesto u grupi J na Svjetskom prvenstvu. Reprezentacija je odradila trening u Vuhanu, a za selektora Aleksandra Đorđevića je ovo najvažnija utakmica.

“Najvažnija, najteža i najzahtjevnija utakmica do sada. Oni su ekipa koja već godinama svako veliko takmičenje krene u slabijem ritmu, a onda se dižu. Imaju iskustvo, lidere poput Ljulja, Rubija, Rudija Fernandeza, Marka Gasola… Igraju fizički jako snažno, na ivici faula. Moramo da budemo spremni i da nametnemo našu igru”, rekao je Đorđević.

Selektor je istakao da je odbrana zaštitni znak rivala.

“Imaju igrače koji rade fantastičan defanzivan posao, poput Oriole, Klavera i mlađeg Ernangomeza. Odbrana je zaštitni znak već godinama. To će biti super izazov za nas i dolazi u pravom trenutku” dodao je selektor.

Srbija je sad u ulozi blagog favorite.

“Sada moramo da idemo prije svega da pobjedimo, a sa kakvom razlikom to je manje važno. Moramo da radimo ono što znamo, da nastavimo u svom ritmu, ništa specijalno nije potrebno, nije nam potrebna posebna motivacija”, poručio je Đorđević.

Saša Đorđević i Serđo Skariolo imaju poseban odnos, pošto su zajedno sarađivali u Fortitudu iz Bolonje i madridskom Realu.

“On je moj prijatelj, ja ga jako poštujem, ima vrhunske uspjehe s španskom reprezentacijom. Kao pomoćni trener u NBA ligi osvojio je i šampionski prsten. Javno mu čestitam sada, a privatno sam to uradio odavno. Čovek koji zna kako da dovede reprezentaciju do vrha, svih ovih godina oni su na postolju. Ovo je reprezentacija koja zna kako se igraju ovakve utakmice. Imaju veliki kvalitet” – istakao je selektor Srbije.

Izvor: Srpskainfo/ Darko Dragičević/ Foto:  Sedat Suna/EPA

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/planeta-sporta/djordjevic-spanija-najtezi-rival-do-sada/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])