Crveno-bijeli dočekuju Napoli: Na rasprodatom stadionu “Rajko Mitić” Zvezda živi fudbalski san

Objavljeno: 18. 9. 2018 u 14:33h

Ono što su fudbaleri  i navijači Crvene zvezde čekali pune  dvije i po decenije, napokon su dočekali, da se popularna „mušema“ zatrese na stadionu „Rajko Mitić“, za koji se tražila karta više, a  protivnik je slavni italijanski klub Napoli, a fudbalski spektakl je zakazan za večeras od 21 čas.

Grupa „smrti“ kako  fudbalski sladokusci kažu za grupu C, u kojoj se pored ova dva tima nalaze i evropski velikan Pari Sen Žermen predvođen Nejmarom, ekipa koja se svrstava u sam red favorita za finale Lige šampiona i devetorostruki  šampion Evrope i prošlogodišnji finalista Liverpul.

Prošlogodišnja odlična sezona i 1/16 Lige Evrope bili su nagovještaj da će se slavni dani ekipe koju sa klupe maestralno predvodi Vladan Milojević doći, a armija navijača potajno je priželjkivala da bi to mogla biti baš ova sezona.

Takvo nešto se  i dogodilo na radost, „12 igrača“  koju Zvezda ima sa obje strane Drine, ali i širom svijeta. O protivniku ne treba previše trošiti riječi, obzirom da dolaze iz jedne od liga „petice“ a najveće zvijezde tima koje ne treba posebno predstavljati su  svakako, Marek Hamšik, Lorenco Insinje i Dries Mertens, pod trenerskom palicom prekaljenog italijanskog stručnjaka Karla Anćelotija.

Zvezda se maksimalno pojačala pred sam start najpopularnijeg klupskog takmičenja na Starom kontinentu, tu su novajlije Marko Marin, Goran Čaušić i povratnik na „ Marakanu“ Ričmond Boaći.

Trener domaćih Vladan Milojević, koji je preporodio ovaj tim i napravio jedan respektabilan tim, u meč koji se sa nestrpljenjem čeka obećao je da će se njegov tim lavovski boriti, te se, nada pozitivnom rezultatu.

Došli smo do onog trenutka koji smo svi čekali, a to je večerašnja utakmica.

“Mislim da ova utakmica mnogo znači za naš klub, a Zvezda je mnogo veliki klub, što se tiče istorije i navijača, svih ljudi  koji vole Zvezdu. Ova generacija je napravila veliki uspjeh, ono što smo htjeli mi negdje intimno u svlačionici jeste da vratimo Zvezdu na puteve stare slave, što apsolutno zaslužuje. Ovo je nešto što smo željeli i budite ubjeđeni da ćemo dati sve od sebe da ne stanemo na ovome”, kazao je  Vladan Milojević.

Trener bivšeg šampiona Evrope, preporodio je svoju ekipu, dao joj fudbalski šarm, igračima zadao polivalentne zadatke, koji su oni maksimalno ispoštovali, posložio  sve linije tima i sada, rame uz rame sa fudbalskim kremom Evrope igraju Ligu Šampiona, kreću u neke nove pobjede gdje ispisuju nove stranice istorije.

Da pred meč sa Napolijem vlada dobra atmosfera, potvrdio je povratik u Ljuticu Bogdana Ričmond Boaći. Napadač iz Gane naglasio je da se raduje jednom ovakvom meču, te da jedva čeka kada će kročiti na zeleni tepih.

“Kao što uvijek kažem, ukoliko bude suđeno zatrešću mrežu protivnika, tako gledam i na sljedeći duel. Napoli voli da igra fudbal, ali mi nismo samo fudbaleri,  mi smo i gladijatori. Uvjeren sam da im neće biti ni malo lako kada osjete huk naših navijača sa „Marakane“, kazao je robusni napadač.

Obzirom da je srpski reprezentativac Nemanja Radonjić prešao u redove francuskog velikana Olimpika iz Marseja, najveća nepoznancica pred meč je ko će zauzeti njegovo mjesto na krilnoj poziciji, no trener Milojević je na slatkim mukama jer su tu nove akvizicije Marko Marin i brazilac Kafu. Jedno je jasno preko 50 hiljada ljudi, prepuna „Marakana“ biće vjetar u leđa, slobodni smo reći u istorijskom meču aktuelnog srpskog šampiona.

“Napoli je favorit a MOZZART nudi kvotu 4.90 na pobjedu Crvene zvezde. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za večerašnje utakmice Lige šampiona!

Piše: Miloš Vasiljević

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/planeta-sporta/crveno-bijeli-docekuju-napoli-na-rasprodatom-stadionu-rajko-mitic-zvezda-zivi-fudbalski-san/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])