Bojan Unčanin: Prvi testovi u Italiji

Objavljeno: 30. 7. 2019 u 20:40h

Rukometaši Vogošća Poljina Hillsa sa sedam novih igrača počeli su pripreme za sezonu 2019/2020, a šef stručnog štaba bh. premijerligaša Bojan Unčanin traga za još jednim pojačanjem.

Novi igrači Vogošće su Haris Buljina, Arman Beširević, Miloš Prodanović, Vanja Smiljanić, Mirza Kapić, Miloš Lojaničić i Strahinja Travar.

“Htjeli smo nešto da promijenimo u odnosu na prošlu sezonu. Tim je značajno izmijenjen. Otišlo je dosta igrača, došlo ih je manje, ali smo popunjavali pozicije koje je trebalo. Tražimo još jednog igrača, koji igra na poziciji lijevog krila”, rekao je Unčanin za “Nezavisne”.

On je zadovoljan kako izgleda tim za narednu sezonu.

“Imamo dobar spoj iskusnijih i mladih rukometaša. Vidjećemo kako će sve funkcionisati kada počnemo igrati utakmice, posebno one zvanične”, rekao je trener Unčanin.

Iako je postojala mogućnost da ekipa ode na visinske pripreme, treniraće u Vogošći, a prve provjere rukometaše očekuju samo oko 15 dana nakon starta priprema. Naime, 15. avgusta idu u Kasano Manjago, gdje će braniti prvo mjesto na turniru “Memorijal Mario Taka”. Turnir se igra od 16. do 18. avgusta.

“Sredinom avgusta idemo na turnir u Italiju, tako da smo odlučili da ne idemo na visinske pripreme. Da li je rano za turnir ili ne? I u Borcu smo znali igrati utakmice dvadesetak dana od početka priprema, ali jednu ili dvije utakmice. U Italiji ćemo odigrati pet utakmica, biće malo naporno, ali možda će nam i dobro doći jer će svi igrači dobiti šansu i imaćemo priliku da vidimo šta treba popraviti do početka Premijer lige”, rekao je Unčanin.

Nakon turnira u Italiji, Vogošću očekuje nastup na Memorijalnom turniru “Zaim Kobilica” u Zenici, a plan je da odigra devet ili 10 prijateljskih utakmica prije zvaničnih utakmica koje će igrati u Premijer ligi BiH, Kupu BiH i EHF Čelendž kupu.

“Želja nam je da što dalje odemo u Čelendž kupu i pokušaćemo da prođemo litvansku Švijesu te da prezimimo u Evropi. U Premijer ligi i Kupu BiH želimo što bolji plasman, a ako nam se ukaže šansa pokušaćemo i da osvojimo trofej”, rekao je Bojan Unčanin.

Tim

Na spisku Bojana Unčanina, šefa stručnog štaba Vogošće, su: Damir Efendić, Arman Beširević, Bekir Čordalija, Nedim Kadrić, Haris Buljina, Mirza Kapić, Vanja Smiljanić, Miloš Lojaničić, Miloš Prodanović, Ajdin Zahirović, Strahinja Travar, Ivan Stojanović, Zlatko Kreso, Ibro Jelačić, Adis Halilović, Eldin Puriš, Harun Hadžić, Faris Čavčić i Faruk Špiljak

6. mjesto u ligaškom dijelu Premijer lige BiH prošle sezone zauzela je Vogošća, a u četvrtfinalu plej-ofa je izgubila od kasnijeg šampiona Izviđača

Izvor: Nezavisne/ Maja Predragović

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/planeta-sporta/bojan-uncanin-prvi-testovi-u-italiji/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])