Upoznajte banjalučkog Ronalda!

Objavljeno: 16. 6. 2013 u 16:15h

Ognjen Ogiša Stjepanović (19), student DIF-a i član Atletskog kluba “Borac” iz Banjaluke, već duže vrijeme nema mira od djevojaka i građana koji ga saleću zbog izuzetne sličnosti sa fudbalerom Kristijanom Ronaldom, zvijezdom madridskog Reala.

ronaldo-banjalucki

Da ovi sportisti liče kao jaje jajetu prvi su prije tri godine uočili Beograđani, koji su poželjeli da se fotografišu sa “banjalučkim Ronaldom”, piše današnji Press Rs.

– Nedugo zatim, slovenačke atletičarke su mi dobacivale: “Kristijanito, Kristijanito!”, a neki dan me na ulici opkolio buljuk djece. Jedan dječak je rekao: “Ronaldo, nikada te nisam vidio uživo”, a drugi je prozborio: “Ćuti, on te ne razumije! On je Portugalac”- prepričava Ognjen, dodajući da je najsvježiji slučaj njegovog uživanja u tuđoj slavi bilo slikanje sa djevojkama iz Trebinja.

– Iz istih razloga, javilo mi se i nekoliko cura na Fejsbuku. Većina ljudi vidi sličnost između nas dvojice, poput moje sestre od koje sam naučio par španskih riječi da bih se ponekad mogao našaliti. Ipak, ima i onih koji ne vide nikakvu podudarnost – kaže Ognjen, koji trenutno nema djevojku.

ognjen

Draža mu Barsa

Ovaj mladić, koji je ranije šest godina trenirao fudbal u banjalučkim klubovima “Lauš” i “BSK”, o Kristijanu Ronaldu dos Santosu Aveiru misli da je odličan fudbaler, ali i teška seljačina.

– Ipak, volio bih ga upoznati. Ko ne bi!? Ipak je to svjetska fudbalska veličina. A što se tiče fudbala, više volim Barselonin stil, dok bih od igrača ispred kapitena Portugala stavio Zidana, Ronalda Luisa Nazaria de Limu i Predraga Mijatovića – navodi ovaj nekadašnji juniorski prvak BiH na 100 metara. On pohvalno gleda na činjenicu da je Portugalac uspio da sa loptom pretrči 90 metara ispod 10 sekundi.

– To govori da je izuzetno brz. On na atletskoj stazi, na 100 metara, ima rezultat 11 sekundi i nekoliko stotinki. Međutim, ne bi se mogao mjeriti sa mnom kada sam u punoj formi. Takođe, Ronaldo za razliku od, na primjer, francuskog fudbalera Tijerija Anrija, nema atletski korak, pa ne vjerujem da bi uspio u atletici pored takvih trkača kao što su Asafa Pauel i Usein Bolt. A i šta će mu to kada kao fudbaler zarađuje daleko više od pomenutog dvojca – napominje Stjepanović.

Za šest godina, koliko se bavi atletikom, bio je juniorski reprezentativac BiH i državni prvak i u disciplinama 400 metara, 400 metara sa preponama i štafeti 4×400 metara.

– Juniorski sam rekorder u disciplini 400 metara, a bio sam treći na Kupu Evrope 2011. godine. Osvojio sam stotine medalja na takmičenjima u zemlji i inostranstvu, na Malim olimpijskim igrama dva puta sam bio prvi u RS. Sada sam senior, a za sve uspjehe i ono što sam naučio zaslužan je trener Nebojša Matijević – kaže Ogiša.

Razočaran je zbog manjka podrške atletici u RS, što ilustruje podatkom da AK “Borac” nije dobio ni marku za učešće na zadnjem Kupu evropskih šampiona u Slovačkoj.

Atletika u zapećku

ognjen– A za to smo se po kiši i snijegu spremali cijelu zimu. Sve nas to ubija psihički, pa se pitamo zašto treniramo, a zbog takvih stvari mnogi su napustili klub. Pogotovo seniori koji moraju od nečega živjeti. Nije u redu da jedan fudbaler Borca za godinu dana prima koliko celi naš klub, koji okuplja tridesetak aktivnih sportista – kaže Ognjen čiji je klub državni vicešampion, dok žene ovog sportskog kolektiva šest godina suvereno vladaju atletikom u BiH.

– U našem klubu ima dosta dobrih takmičara i talenata, među kojima su seniori Kecman i Huseinbašić, junior Nikola Brkić koji već ima rezultat 11,27 na 100 metara, Ksenija Kecman, Vladana Gavranović… Njihove šanse da nastupe na Olimpijadi su velike, ali su uslovi slabi, nema priprema i malo se ulaže. Oni bi sada trebalo da oko sebe imaju po nekoliko specijalizovanih trenera, ali za to nema novca, iako su Olimpijske igre ubjedljivo najbolja promocija svake zemlje. Na primjer, ulaganja u Hrvatskoj su daleko veća, pa je samim tim više olimpijaca i medalja – kaže sagovornik Pressa.

U tom smislu, on tvrdi da Kristijano Ronaldo i bilo ko drugi ne bi postali vrhunski sportisti bez atletike kao sporta nad sportovima.

Izvor: Press/eTrafika

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/upoznajte-banjaluckog-ronalda/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])