U Džudo klubu Banjaluka se zadužili da bi izgradili salu

Objavljeno: 21. 6. 2019 u 20:14h

Džudo klub Banjaluka na pragu je da ostvari san mnogih generacija i dobije modernu salu površine 400 kvadratnih metara, sa najmodernijim tatamijem i svim pratećim rekvizitima.

Pedesetak omladinaca ovog kluba zatekli smo na treningu u još nedovršenom, ali već funkcionalnom suterenu Osnovne škole “Sveti Sava” u banjalučkom naselju Lauš, a od predstavnika kluba ipak saznali da je posao daleko od završenog. Cjelokupna investicija iznosiće oko 100.000 maraka, što je prevelik zalogaj za ovaj mali ali vrlo kvalitetni kolektiv, pa se nadaju da će dopiti pomoć kako bi u potpunosti realizovali planove.

“Krenuli smo bukvalno iz entuzijazma i uz razumijevanje uprave škole koja nam je dala prostoriju na korišćenje. Bila je prilično neugledna i neuredna, ali smo ipak mislili da će biti mnogo manje posla i ulaganja. Bilo je mnogo vlage, voda se slivala niz zidove, ali smo uspjeli da se izborimo sa nedaćama i konačno uselili u naš dom. Uradili smo  vibracioni pod koji je dosta skup. Zadužili smo se i treba nam još dosta novca da uradimo sve što smo zamislili, pa se nadamo da ćemo naići na razumijevanje nadležnih institucija, ali i ponekog privatnika. Ovo je divan sport, a sala opšte društvena stvar. Omladina svima nama treba da bude cilj i fokus” – rekao je predsjednik kluba Zoran Ćup.

Klub egzistira od 1985. godine, a najveći uspjeh postigao je 2004. godine kada je osvojio deveto mjesto ekipno u najjačem kontinentalnom takmičenju Ligi šampiona u kojem je kao takmičar učestvovao sadašnji trener Dejan Ćup. On danas radi uglavnom sa mladim takmičarima od kojih se tek očekuju najbolji rezultati.

“Kako prethodnih godina nismo imali uslove da upišemo veliki broj zainteresovanih, bazirali smo se isključivo na kvalitet. Nemamo seniore, ali imamo vrlo talentovane mlade takmičare poput Suzane i Snježane Kusić koje imaju i seniorske medalje na nivou BiH, te osvajača balkanske medalje Nikolu Moravca. On je sigurno jedan od četiri, pet najboljih džudista u Srpskoj. Ove godine nadamo se još jednom balkanskoj medalji. Od septembra počinjemo i upis novih članova, tako da će naše društvo od trenutno sedamdesetak članova biti još brojnije” – rekao je Dejan Ćup.

Jedan od istaknutijih takmičara je Đorđe Savić, koji ne propušta nijedan trening, a već ima zavidnu kolekciju medalja.

“Nekako sam zavolio džudo i prije nego što sam došao na prvi trening. Takmičim se u kategoriji do 66 kilograma i imama mnogo medalja sa turnira, a velika želja mi je da odem na Olimpijske igre. Svjestan sam da je ispred mene dug put, ali imam želju i volju” – zaključio je Savić.

Pobratimi sa Putinovim klubom

Džudo klub Banjaluka može da se pohvali specijalnim vezama koje održava sa Turbostrojitelj iz Sankt Peterburga u kojem je svojevremeno trenirao predsjednik Rusije Vladimir Putin.

“Ponosan sam na tu saradnju i naš ugovor o bratimljenju koje smo zvanično potpisali nedavno kada smo boravili u Sankt Peterburgu i to na dan kada je rođen bivši Putinov trener Anatolij Rahljin. I oni su prošle godine bili na našem turniru koji tradicionalno organizujemo početkom oktobra u čast pokojnog Stevana Markovića, a ponovo će biti naši gosti” – rekao je Zoran Ćup.

Izvor: Glassrpske/ Dušan Repija

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/u-dzudo-klubu-banjaluka-se-zaduzili-da-bi-izgradili-salu/||claudebot