Rekreativnom vožnjom otvorili novu sezonu

Objavljeno: 16. 4. 2018 u 15:17h

Vožnjom iz parka “Petar Kočić”, preko Krčmarica i Slatine, članovi Biciklističkog kluba Kastel iz Banjaluke otvorili su novu sezonu.

Njih 30-ak okupilo se na svojevrsnom startu i poslije zajedničke vožnje ekipa se podijelila u dvije grupe. Jedna grupa je vozila brdskim stazama, a druga putem do Borje i nazad.

“Bila je ovo rekreativna tura i nas 30-ak se okupilo na početku, dok će nam se u nastavku sezone pridružiti još članova koji su sada bili spriječeni da se pojave. Prva zajednička tura bila je odlična i mi koji smo se odlučili za brdsku vožnju prevalili smo 60 kilometara uz visinsku razliku veću od 1.000 metara, a drumaši su napravili 100 kilometara u dva smjera, što je bilo odlično za ovaj put”, izjavio je biciklista i član upravnog odbora kluba Mile Šikman.

Prema njegovim riječima, postoji veliki interes građana Banjaluke za ovu vrstu biciklizma.

“Tokom našeg okupljanja mnogo ljudi nam je prilazilo i raspitivalo se, tako da smo pomalo iznenađeni tolikim interesovanjem, što nas raduje, jer to znači da će nas biti još više narednih mjeseci, kada planiramo brojne aktivnosti. Uvijek tražimo nove izazove i nove staze kojima ćemo voziti i takmičiti se. Sezona nam traje od ranog proljeća do kasne jeseni. Aktivnosti su nam skoro svakodnevne i organizujemo kraće i duže vožnje po Banjaluci, okolini, ali i u inostranstvu”, rekao je Šikman.

Klub je inače osnovan 2014. godine sa ciljem da se bavi amaterskim biciklizmom, a jedno vrijeme njegovi članovi su se takmičili i u sportskom dijelu.

Društvene mreže

Članovi kluba povezani su na društvenim mrežama, gdje pronalaze sve informacije vezane za aktivnosti.

“Zbog lakše komunikacije, napravili smo grupe na “Fejsbuku” i “Viberu”, tako da svi naši članovi na vrijeme dobijaju obavještenja o svim aktivnostima kluba, poput treninga i vožnji”, kazao je Šikman.

Izvor: Glas Srpske / Autor: Milan Zubović

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/rekreativnom-voznjom-otvorili-novu-sezonu/||claudebot