Odigrano 9. kolo Premijer lige BiH u kuglanju

Objavljeno: 11. 11. 2014 u 21:20h

Devetim kolom nastavljena je kuglaška Premijer liga BiH. Vikend bio je dosta uzbudljiv, viđeno je nekoliko veoma interesantnih mečeva u kojima su mogli da uživaju ljubitelji kuglanja širom države.

kuglanje

Kuglana u Kaknju bila je poprište derbija, u kome je domaći Rudar dočekao goste iz Tuzle. Sloboda je došla na gostovanje sa samopouzdanjem proisteklim iz niza od osam pobjeda, dok je Rudar pokazao da je itekako opasan domaćin. Kod domaćih je dobro otvorio Alagić (591) i osvojio bod protiv Ibrahimovica (579). Istom mjerom je sa druge strane vratio Halilović (598) u meču protiv Bešića (547), koji ovoga puta nije bio na visini zadatka. Rezultatski egal je nastavljen i posle druge izmjene, tako da se u poslednji par ušlo sa 2:2 i +18 čunjeva za Slobodu. Dobrom igrom raspolozenog Dundića (584) domaći su došli u situaciju da imaju sve u svojim rukama prije poslednjeg seta. Međutim, tada se, u poslednjih 30 hitaca desio veliki pad u igri domaćih, koji su gosti znali da iskoriste i obore čak 60 čunjeva više. Na kraju je bilo 3:5 i +36 za goste.

Knin-Revita je nakon kiksa protiv Borca u prošlom kolu, gostovala na nezgodnom terenu u Mostaru. Gosti su na utakmicu došli u prilično izmijenjenom sastavu, bez par standardnih prvotimaca, prije svega Gurešića i Andrića, što je bila dosta otežavajuća okolnost. S druge strane domaći nisu imali imperativ pobjede što im je omogućilo da u susret uđu prilično rasterećeno. U prva dva para nije viđena naročito kvalitetna igra, a u toj igri „u manje“ bolje su se snašli igrači Zrinjskog, pa je posle dvije izmjene na semaforu pisalo 3:1 i + 76 za domaće. Treba napomenuti da je izuzetak bio meč između Bošnjaka (575) i Prijić Slavka (557), koji je Bošnjak sigurnom igrom u poslednjem čišćenju riješio u svoju korist. Međutim, gosti se nisu predavali ni u toj naizgled bezizlaznoj situaciji, i svoje nade su polagali u poslednji par. Ispostavilo se sa razlogom, pošto su Trklja Marko (616) i Prijić Andrej (561) odličnom igrom uspjeli napraviti preokret i nadoknaditi cjelokupan zaostatak u čunjevima, pa je utakmica završena sa 3:5 i +21 za goste iz Banjaluke.

Kozara je u Gradišci dočekala ekipu Zrinskog iz Ljubača i upisala pobjedu od 5:3. Iako to konačan rezultat ne pokazuje, gosti nisu imali šansu da naprave neko iznenađenje u ovome susretu. Kozara je preko Paštara (614) i Smiljanića (587) napravila ogromnu razliku u čunjevima koja je za goste bila nedostižna. Kod gostiju je bolji od ostalih bio Jukić (599), koji je u  kvalitetnom i neizvjesnom meču bio bolji od Galića (594).

Tesićki Mineral je gostovao ekipi Gradiške i uspio upisati vrijedan bod. Domaći su poveli sa 2:0 sigurnom igrom Andrića (569) i Blagojevića (543). Nakon dvije izmjene je bilo 3:1 za Gradišku. Međutim, još jedan meč poen koji je u poslednjem paru za Mineral osvojio Radonjić (557) i pobjeda sa 54 čunja razlike protiv Šavije (503) bili su dovoljni gostima da izvuku neriješen rezultat sa svega jednim čunjem više u ekipnom zbiru.

Ada je u Banjaluci dočekala Međugorje i upisala pobjedu od 5:3. Bila je to jedna od početka neizvjesna i ujednačena utakmica. Domaći su poveli sa 2:1, gosti u drugoj izmjeni vratili istom mjerom, tako da je pobjednika odlučio ukupni zbir čunjeva. Na kraju je semafor pokazao +18 za domaće. Najbolji pojedinac utakmice bio je Malenica sa 595, dok je kod domaćih najbolji bio Bjelajac sa 585.

Borac je u Banjaluci pobijedio Željezničar sa 5:3 i time ga prikovao za dno tabele. Po ko zna koji put ove sezone Banjalučku publiku je oduševio mladi, šesnaestogodišnji Dakić Luka, koji je sa 592 bio najbolji pojedinac utakmice. Gosti su odigrali jedan ispodprosječan meč, tako da pobjeda Borca ni jednog trenutka nije dovedena u pitanje.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/odigrano-9-kolo-premijer-lige-bih-u-kuglanju/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])