Odbojkašice BL Voleja sve bolje u završnici sezone

Objavljeno: 30. 3. 2018 u 19:58h

Kako sezona odmiče odbojkašice Banjaluka Voleja igraju sve bolje i tako su dogurale do polufinala plej-ofa BiH gdje će imati najveće moguće iskušenje, jer će na megdan višestrukom šampionu Bimal Jedinstvu.

Da bi “princezama” pružile otpor Banjalučanke moraju biti na svom najvišem nivou, pošto tim iz Brčkog ove sezone nije izgubio nijedan set, a kamoli meč. Nakon osvojenog četvrtog mjesta u ligaškom dijelu, BL Volej je u četvrtfinalu pokazao odličnu igru u oba meča protiv Jahorine, pa trener Davor Gambiroža očekuje još bolje partije protiv aktuelnog šampiona. Prvi meč na programu je već sutra u dvorani “Borik”.

“Sada je vrhunac sezone, a nadam da će biti i vrhunac forme i igračkih dometa. Jedinstvo je odigralo na vrhunskom nivou, a i rezultati iz prošlih sezona im nameću ulogu favorita. To nosi određeni teret, a s druge strane moja ekipa to ne osjeća, pa ćemo pokušati da se dostojno predstavimo publici. Imamo kvalitet, kako u pojedinačnom, tako i u timskom pogledu. Tako i gledamo na ovu utakmicu, želimo da podignemo nivo igre u odnosu na Jahorinu. Moja ekipa je sve bolja i može biti dostojan konkurent Jedinstvu, pogotovo u “Boriku”” – kazao je Gambiroža.

Otkako je došao u društvo najboljih BL Volej je postao stabilan premijerligaš, a plasmanom među četiri najbolje ekipe u BiH ove sezone napravljen je veliki posao. Put je bio trnovit i prepun izazova.

“Sezona je bila veoma teška, obzirom na mnoge probleme koje smo imali, krenuvši od odlaska igračica koje su nosile igru prošle sezone, preko odlaska igračica koje su krenule sa pripremama, pa do zdravstvenog biltena koji nas je sve vrijeme pratio u negativnom smislu. Ukupno gledano rezultatski smo zadovoljni, iako ne smatramo da je ekipa rekla posljednju riječ kada je u pitanju kvalitet igre. Naš cilj je bio da iz utakmice u utakmicu podižemo kvalitet igre i to se najbolje pokazali u mečevima četvrtfinala kada smo dosta sigurno pobijedili Jahorinu, od koje su izgubili oba puta u ligaškom dijelu. Te utakmice su pokazale da smo na pravom putu ostvarenja tih ciljeva” – dodao je Gambiroža.

Problem sa dvoranom

BL Volej je do skora trenirao i utakmice igrao u dvorani kampusa, a pošto u svom imenu ima prefiks univerzitetski redovno je dobio termine za rad. Sada se to promijenilo.

“To nas je poremetilo, igramo u dvorani “Borik”, a imamo jedan termin sedmično za treniranje. Radimo u “Obilićevu”, a ta dvorana nema uslove. Pokušavam da apelujem na zajednicu da prepozna sport kao djelatnost kojoj je neophodna pomoć, jer okuplja zdrave ljude koji žele afirmisati sport. Ovaj klub ima nekoliko reprezentativki, ostvaruju se rezultati koji su iznad očekivanih. Žao što ljudi ne primijete te rezultate i taj znoj koje djevojke prolivaju za klub, grad i afirmaciju sporta” – istakao je Gambiroža.

Izvor: Glassrpske/ Danijel Radujković

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/odbojkasice-bl-voleja-sve-bolje-u-zavrsnici-sezone/||claudebot