Karatisti iz Banjaluke se spremaju za medalje

Objavljeno: 2. 9. 2019 u 18:23h

Nakon odličnih rezultata na Prvenstvu RS za kadete, juniore i U-21 koje se prošlog vikenda održalo u Višegradu, karatisti Energije iz Banjaluke vrhunsku formu potvrdili su i na Prvenstvu BiH za kadete, juniore i U-21 gdje su bili najuspješniji klub u konkurenciji 97 timova.

Banjalučani su osvojili tri zlatne, pet srebrnih i jednu bronzanu medalju, što je odličan rezulat u konkurenciji od 497 takmičara. Time se dugogodišnji rad sa mladim takmičarima isplatio, a novi šamioni BiH Mihajlo Stanić, Jovan Koprena i Pavle Dujaković plasirali se na Svjetsko prvenstvo koje će u oktobru mjesecu biti održano u Čileu, kao i na šampionat Evrope koji je na program iduće godine u Budimpešti.

“Možemo biti ponosni na ove naše momke i djevojke. Ovo što su uradili ulazi u istoriju našeg kluba. Deset godina smo stvarali ovu generaciju i napokon dočekali da budemo najuspješniji klub u BiH, u konkurenciji kadeta, juniora i mlađih senior” – rekli su sa ponosom u KK Energija.

Da pomenemo da su svi osvajači medalja izborili nastup na Balkansom prvenstvu koje je na program u decembru u Sloveniji. Među takmičarima koji će da se bore za medalje u  Sloveniji je i Strahinja Branković član KBS Castra koji je osvojio treće mjesto u kategoriji do 67 kilograma.

Izvor: Blmojgrad/ Igor Požgaj

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/karatisti-iz-banjaluke-se-spremaju-za-medalje/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])