Futsal selekcije Srbije stiže u Banjaluku

Objavljeno: 15. 2. 2016 u 10:24h

Futsal reprezentacija Srbije trebalo bi da bude gost Banjaluke iduće nedjelje i odigra prijateljsku utakmicu sa selekcijom Republike Srpske.

Ideja o gostovanju “orlova” u najvećem gradu Republike Srpske potekla je iz Kluba malog fudbala Sokrates koji zajedno sa Fudbalskim savezom Republike Srpske želi da ugosti četvrtu ekipu Evrope.

“Imamo prijateljske veze sa reprezentativcima Srbije i došli smo na ideju da budu naši gosti. Futsal je sada na vrhuncu popularnosti i dolazak “orlova” u Banjaluku bio bi veliki pogodak. Uspostavili smo kontakt sa selektorom Aleksandrom Kovačevićem koji je načelno obećao dolazak, ali čekamo odluku FS RS koja čeka dopuštenje UEFA. Nadamo se da će pozitivan odgovor stići što prije, čak do utorka” izjavio je predstavnik Sokratesa Milan Ćurlić.

On je dodao da ako sada ne uspiju organizovati prijateljski susret Srpske i Srbije nastaviće da pokušavaju dok ne dobiju dozvolu. Ipak, konačnu riječ daće evropska kuća fudbala koja u ovom slučaju postupa kao da je u pitanju “veliki” fudbal.

“Obratili smo se dopisom Fudbalskom savezu Srbije da želimo igrati sa njima u Banjaluci u terminu koji njima bude odgovarao i sada čekamo njihov zvanični odgovor. Ujedno, treba nam dozvola UEFA jer je riječ o zvaničnom prijateljskom meču dvije nacionalne selekcije. Procedura dobijanja odobrenja za futsal je ista kao i za “A” selekcije, a dopis povodom toga upućen je prošle sedmice. Termin još ne znam, ali to bismo mogli veoma brzo da organizujemo ako dobijemo potvrdan odgovor” izjavio je generalni sekretar FS RS Rodoljub Petković.

Futsal selekcija

Republika Srpska trenutno nema formiranu futsal reprezentaciju kao i selektora, ali bi se to lako moglo organizovati.

“Istina je da nemamo futsal reprezentaciju, ali bi to veoma brzo mogla da riješi komisija za mali fudbal Fudbalskog saveza” kazao je Petković.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/futsal-selekcije-srbije-stize-u-banjaluku/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])