Banjalučki kuglaši najbolji u BiH

Objavljeno: 31. 1. 2012 u 18:20h

Banjaluka je centar kuglanja ne samo na nivou Republike Srpske, već i na nivou BiH. Svi šampioni iz BiH su iz Banjaluke.

Ipak, ljepota kuglanja leži u tome što se njime mogu baviti kako mladi od 14 godina, tako i osobe koje imaju 60 godina. Ipak, ovaj sport zahtijeva dosta fizičkih i mentalnih sposobnosti.

U našem gradu postoje tri muška kuglaška kluba: KK Knin Revita, KK Borac i KK Dos Elektro, i jedan ženski, KK Vrbas. Ono čime se Banjaluka može ponositi kada je u pitanju ovaj sport je moderna osmostazna kuglana u prostorijama Energomonta i četvorostazna kuglana u sportskoj dvorani “Borik”.

Kuglaški klub “Knin Revita” iz Banjaluke osnovan je 1996. godine, na inicijativu kuglaša koji su u tom periodu izbjegli iz Republike Srpske Krajine. Vremenom klub počinje da okuplja veliki broj ljubitelja kuglanja iz Banjaluke.

Po riječima predsjednika kuglaškog kluba “Knin Revita”, Ilije Prijića, uspjeh ovog kluba je svakako to što su stalni učesnici kupa Republike Srpske i vlasnici nekoliko prestižnih nagrada.

Klub je u svojoj istoriji do danas osvojio jednu šampionsku titulu na nivou BiH, a ove godine smo pobjednici kupa BiH. Bili smo stalni učesnici finala kupa Republike Srpske i mnogo puta drugoplasirana ekipa u Republici Srpskoj i BiH”, ističe Prijić.

Prijić dodaje da su svi ponosni na omladinu kluba pogotovo što se radi o sportistima koji su pored kuglanja jednako uspješni studenti ili su već završili fakultete.

Knin Revita je u svom sastavu imao čitavu plejadu igrača iz Republike Srpske i Srbije. Danas su najistaknutiji igrači Uroš Ramić, reprezentativac Republike Srbije, Čedo Andrić, reprezentativac BiH, Slavko Prijić i čitava plejada mladjih igrača: Siniša Andrić, Vladimir Kajkut, Andrej Prijić i mnogi drugi.

Jedan od igrača Knin Revite, Igor Dragić, priča kako je postao kuglaš.

“Prije nekih 5 godina, prijatelj je predložio da odemo na kuglanje. Prvi put smo otišli nas trojica, drugi četvorica, treći put su nas pitali da li želimo da treniramo kuglanje i tako je počelo. A sport je takav da se čovjek vrlo lako zaljubi i nakon nekoliko dolazaka većina ljudi ostaje u kuglanju”, kaže jedan od igrača Knin Revite Igor.

Grad na Vrbasu je 2008. godine bio organizator Svjetskog prvenstva u kuglanju, a ove godine u oktobru biće organizovan NBC pokal – prestižno evropsko klupsko takmičenje u kuglanju na kome će učestvovati tridesetak muških ekipa i dvadesetak ženskih.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/banjalucki-kuglasi-najbolji-u-bih/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])