Blanuša preuzeo odgovornost

Objavljeno: 1. 3. 2012 u 15:59h

Košarakaši Banjalučkog “Borca” pobjedili su sinoć ekipu Hercegovca rezultatom 82:70 u okviru 22. kola Lige 13 BIH.

Borac-Hercegovac

Borac-Hercegovac

Od samog početka utakmice domaći košarkaši zaigrali su veoma agresivno, poveli su minimalnim rezultatom. Gosti su u nedostatku centara pokušavali sa vanjske strane da postižu poene, i to im je polazilo za rukom. Ekipa Drage Karalića imala je vođstvo tokom cijele utakmice, ali i velike padove u igri. Tri minute prije kraja treće četvrtine gosti su izjednačili na 55:55, ali tada su se mladi igrači “Borca” konsolidovali i riješili utakmicu u svoju korist 82:70.

Drago Karalić veoma je zadovoljan rezultatom, a što se tiče igre rekao je da ima još puno prostora za napredak:

“Prevashodno, jako mi je bitno da ovaj tim igra u kontinuitetu. U posljednje vrijeme pokazujemo kvalitet, ima tu i grešaka naravno, mladi su ovo igrači. Međutim, povoljno je to što je odgovornost u startu preuzeo stariji igrač, da momcima prije svega rastereti igru. Bilo je dosta uspona i padova u ovoj utakmici, pogotovo u odbrani. Šut za tri poena bilo je njihovo najjače oružje i ja sam to napomenuo. Sad nam predstoje odlučujuće utakmice, prije svega sa Vogošćom na gostovanju gdje moramo ići maksimalno angažovani, a zatim Mostar i Trebinje gdje ćemo na domaćem terenu odlučivati o svojoj sudbini.”

Trener Hercegovca, Zoran Golmazić ,čestitajući Banjalučanima na pobjedi istakao je:

“Moja ekipa je mjesec dana bez treninga, jednostavno momci ne treniraju. Ostali smo i bez centara, ima tu dosta problema u klubu. Ekipa “Borca” je u formi, zaista im želim puno uspjeha. Imamo još četiri kola, dvije utakmice kući, dvije na strani, nama je još jedna pobjeda potrebna da bi sigurno opstali. Mislim da ćemo izdržati do kraja i opstati u ligi.”

Najefikasniji u ekipi “Borca” bili su  Blanuša sa 25, te Kastratović sa 22 poena, dok je u poraženom timu najbolji bio Despotović sa 17 poena.

Sljedeću utakmicu “Borac” igra u Vogošći protiv istoimene ekipe.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/kosarka/blanusa-preuzeo-odgovornost/||claudebot