Stevanović ponovo oblači dres Borca?

Objavljeno: 25. 6. 2015 u 13:52h

Nekadašnji fudbaler Vojvodine i Sevilje Miroslav Stevanović mogao bi da se vrati u redove banjalučkog Borca, sa kojim je svojevremeno osvojio Kup BiH.

Čelnici Borca potvrdili su da su kontaktirali sa bivšim igračem, koji nije imao dobro polusezonu u mađarskom Đeru, za koji je odigrao svega pet mečeva. U izjavi za “Glas Srpske” nekadašnji reprezentativac BiH, koji je trenutno bez angažmana, nije želio ništa ni da potvrdi ni da demantuje.

Ne bih još ništa govorio iz poštovanja prema Borcu, ali i svim ostalim timovima. Sve će se znati za nekoliko dana – kazao je Stevanović.

I dok klub pregovara o novim pojačanjima, ukupno 25 fudbalera i kompletan stručni štab, sa Vladom Jagodićem na čelu, otputovao je juče na prvu fazu priprema koju će obaviti u Drvaru, umjesto na Balkani, gdje je prvobitno bilo planirano. Banjalučani će tako putovati malo duže, ali vjeruju da su uslovi u Sportskom centru u Drvaru zadovoljavajući za rad tokom prvih pet dana treniranja. Svi igrači su obavili potrebne ljekarske preglede, mjerenja i testiranja, tako da su spremni za žestok rad koji ih očekuje.

Na Balkanu nismo otišli zbog finansijskih razloga, ali smatram da u Drvaru imamo sve što nam je potrebno, a to su mir, izolacija, zajednički boravak, odmor i, naravno, uslovi za treniranje. Radiće se u punom kapacitetu, prevashodno na snazi i kondiciji na jutarnjim treninzima, a popodne će biti tehničko-taktički rad. Ukupno ćemo imati devet treninga i jednu utakmicu između dvije naše ekipe posljednjeg dana priprema 29. juna od 17 časova – kazao je Jagodić.

Za razliku od prozivke, gdje je bilo više od 30 igrača, Jagodić je odlučio da na prvu fazu priprema povede njih 25, među kojima ima dosta igrača iz mlađih kategorija. Tu su i četvorica novajlija: Slobodan Lalić, Stojko Kikić, Siniša Saničanin i Demir Jakupović, sa kojima bi klub trebalo da potpiše ugovore po povratku iz Drvara. Haris Međedović, koji je bio na prozivci, odlučio je da ipak ne ide na pripreme. Tamo će se za mjesto u timu pokušati izboriti i Aleksandro Jaćimović, koji je do sada igrao za Lučko iz Zagreba.

Ove pripreme biće odlična prilika za mlade igrače da pokažu koliko znaju i da vide kako je raditi u prvom timu. Imamo mlad tim, a najstariji je golman Branislav Ružić, koji je 1989. godište. Vidjećemo koliko će njih iskoristiti priliku. Nadam se da ćemo do 2. jula i polaska u Sloveniju znati barem 95 odsto tima za iduću sezonu. Nadam se da će igrači koji mogu ići ipak ostati u Borcu. Tu prije svega mislim na Jocu Stokića, koji bi trebalo da ostane u Borcu ako ne nađe drugi angažman i da ide sa nama u Sloveniju. Takođe, ni Vladan Grujić još nije uzeo papire, a moramo vidjeti šta će biti i sa Nebojšom Runićem, koji ima mogućnost da ode u Austriju – dodao je Jagodić.

U zavisnosti od toga da li će ovi igrači ostati ili otići, Borac će dovoditi pojačanja. Jagodić želi da pojača konkurenciju na poziciji golmana i ofanzivnog veznog.

Neće biti iznenađenje ako još neko dođe u toku priprema i ponijeli smo još dvije garniture opreme. Istina je da nam trebaju pojačanja na još nekoliko pozicija, a sve ćemo znati dok vidimo da li će biti odlazaka – zaključio je Jagodić.

Put Drvara krenuo je i ofanzivac Petar Ilić, koji je povrijeđen, ali će raditi po posebnom režimu, dok Ajdin Redžić nije otišao već će povredu liječiti u Banjaluci. On bi trebalo da putuje u Sloveniju, ali vjerovatno neće biti na raspolaganju na startu prvenstva. Pored međusobnog duela dvije ekipe Borca u Drvaru, poznato je da će “crveno-plavi” igrati prijateljske mečeve u Sloveniji sa Triglavom 4. jula i moskovskim Dinamom četiri dana kasnije. Pored toga, igraće još dva meča, ali za sada nisu poznata imena rivala.

Spisak putnika u Drvar:

Put Drvara krenulo je 25 igrača Borca: Branislav Ružić, Stefan Pupovac, Srđan Bečelić, Mihajlo Savanović, Vladimir Tučić, Nebojša Runić, Ilija Danilović, Slobodan Lalić, Siniša Saničanin, Aleksandar Subić, Ognjen Petrović, Uglješa Radinović, Stojko Kikić, Stefan Savić, Siniša Dujaković, Fedor Predragović, Nikola Dujaković, Draško Lolić, Demir Jakupović, Petar Ilić, Toni Jović, Elvir Koljić, Predrag Zukanović, Miloš Kukić i Aleksandro Jaćimović.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/stevanovic-ponovo-oblaci-dres-borca/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])