Srpska gost na Friuliju

Objavljeno: 12. 3. 2014 u 10:06h

Mlada fudbalska reprezentacija Republike Srpske (U23) danas od 15 časova u italijanskom gradu Udinama odigraće prvu zvaničnu prijateljsku utakmicu sa velikanom italijanskog fudbala Udinezeom.

mlada RS

Biće to prva utakmica selekcije do 23 godine da igra van granica RS.

“Biće ovo istorijska utakmica za Republiku Srpsku. Naša selekcija imaće priliku da se predstavi italijanskoj publici. Žao mi je što smo ostali bez nekih igrača jer je bilo vrlo teško za kratko vrijeme organizovati njihovo putovanje. Mislim na golmana Mladena Kukriku, koji je iz Leotara prešao u albanski Kastrati, zatim bivšeg kapitena Slavije Marka Perišića kao i Ognjena Gnjatića iz Rada. Iz beogradskog kluba su nas zamolili da ga poštedimo jer za vikend imaju važnu utakmicu sa Partizanom u borbi za opstanak”, izjavio je selektor reprezentacije RS Branimir Tulić.

On je istakao da i pored ovih problema imamo kvalitetan tim koji ima šta da pokaže u Italiji.

“Većinom se radi o standardnim članovima premijerligaških klubova BiH i prvoligaških timova Prve lige Srpske. Situaciju nam malo otežava to što je kod nas startovalo prvenstvo, ali se nadam da i oni neće izvesti najjači sastav jer im slijede jaki mečevi u “kalču”, istakao je Tulić.

Prvobitno planiranog Srđana Grahovca iz banjalučkog Borca zamijeniće Aleksandar Nikolić iz zvorničke Drine, dok će član Slobode iz Mrkonjić Grada Bojan Kremenović zamijeniti Danila Govedaricu iz višegradske Drine. Na spisku su sljedeći igrači: Mladen Lučić (Slavija), Darko Džajić, Fedor Predragović (Borac, BL), Nemanja Pekija, Marinko Rastoka, Igor Mišan (Rudar Prijedor), Slaviša Radović, Radovan Vasić, Slobodan Đurić (Drina, Z), Aleksandar Ćosović, Dejan Vučić (Radnik), Bojan Sladojević (Sloboda, MG), Miloš Dujković (Zeta, Golubovci), Davor Arnautović (Podrinje, J), Aleksandar Malbašić (Jedinstvo, Bihać), Srboljub Jandrić (Kozara).

Promocija

Na golu reprezentacije Srpske biće standardni čuvar mreže Slavije Mladen Lučić.

“Pitanje je da li ćemo u svojoj karijeri imati priliku da se predstavimo na međunarodnoj sceni. Ovo je utakmica gdje promovišemo i sebe i fudbal Republike Srpske. Ponosan sam na tu činjenicu i daću sve od sebe da budemo pravi ambasadori Republike Srpske”, rekao je Lučić.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/srpska-gost-na-friuliju/||claudebot