Premijer liga BiH: Klubovima iz Srpske opstanak prvi cilj

Objavljeno: 28. 7. 2014 u 13:07h

Fudbalski šampionat BiH, 13. otkako se u njemu takmiče klubovi iz Republike Srpske startovaće u subotu, 2. avgusta.

fudbal

Nakon što su prošle sezone iz bh. elite ispali Rudar Prijedor i trebinjski Leotar Srpsku će u narednom šampionatu predstavljati pet ekipa: Borac (Banjaluka), Mladost (Velika Obarska), Radnik (Bijeljina), Slavija (Istočno Sarajevo) i povratnik u probrano društvo, Drina (Zvornik). Uz njih među 16 najboljih takmičiće se još: aktuelni šampion Zrinjski (Mostar), branilac Kupa BiH Sarajevo, te Željezničar (Sarajevo), Olimpik (Sarajevo), Široki Brijeg, Velež (Mostar), Čelik (Zenica), Vitez, Zvijezda (Gradačac), Travnik i povratnik u elitu Sloboda (Tuzla).

Ako je suditi po trenutnoj situaciji u klubovima najveći favorit za osvajanje titule je Sarajevo, koje je jedino od bh. klubova preživjelo dva kola na evropskoj sceni. Najveći rivali “bordo” timu će biti Željezničar, Zrinjski, Široki Brijeg i Velež, a od klubova iz Republike Srpske najviše se očekuje od Borca. Međutim, pitanje je koliko mogu Banjalučani, iz čijih redova ističu da im je osnovni cilj plasman u gornji dio tabele. Ekipe koje će svoju šansu vrebati iz prikrajka su Olimpik, Čelik, ali Sloboda, čija Uprava ima velike planove poslije povratka u elitu. Preostalih sedam premijerligaša među kojima su čak četiri iz Republike Srpske prvi i osnovni cilj će biti da sačuvaju opstanak. U nešto boljom situaciji su Radnik i Mladost, koji žele da zauzmu mjesto u sredini tabele, dok je Drini i Slaviji prioritetan cilj da i u sezoni 2015/16. igraju u Premijer ligi BiH. U posebno teškoj situaciji je premijerligaš iz Istočnog Sarajeva, koji u novi šampionat ulazi bez uprave. Za očekivati je da se uz njih za premijerligaški život bore još Travnik, Vitez i Zvijezda.

Jesenji dio prvenstva završava 22. novembra, a planirano je da drugi dio sezone počne 28. februara i da traje 6. juna, kada će biti odigrane utakmice posljednjeg, 30. kola.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/premijer-liga-bih-klubovima-iz-srpske-opstanak-prvi-cilj/||claudebot