Ostavićemo srce na terenu za pobjedu

Objavljeno: 12. 7. 2012 u 10:01h

Ostavićemo srce na terenu kako bismo pobijedili Čelik i prošli u sljedeći krug kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izjavio je ovo pred današnju revanš utakmicu prvog kola kvalifikacija za kontinentalno takmičenju sa Čelikom u Nikšiću kapiten Borca Draško Žarić.

Meč između Čelika i Borca (2:2) igra se večeras na stadionu “Kraj Bistrice” sa početkom u 17.30 časova, a bolji iz ovog duela ide na megdan Metaluru iz Donjecka u drugom kolu kvalifikacija.

Pored Čelika, protivnik Borcu biće i neugodna tradicija, jer je velikan iz Platonove samo jednom u istoriji uspio da prođe prvo kolo evropskih takmičenja izuzimajući osvojeni Mitropa kup 1992. godine. Bilo je to u sezoni 1975/76, kada je ekipa sa Gradskog stadiona isprašila Rimelanž iz Luksemburga (9:0, 5:1).

Kapiten Draško Žarić zna recept kako da nadigraju Čelik.

Strpljivom igrom možemo do pobjede. Ne plašimo se tradicije koja nije na našoj strani. Propustili smo lijepu šansu da sa prednošću od nekoliko golova doputujemo u Nikšić i rasterećeno odigramo meč, ali možda je to i bolje u jednu ruku. Vrijeme je da se pokažemo, da zapnemo od početka i dokažemo da smo bolja ekipa – rekao je Žarić.

On je istakao da je ekipa naporno radila da ispravi sve nedostatke i da igrači imaju jasniju sliku o mogućnostima protivnika.

Mnogo nam je značilo ovih sedam dana, kako zbog upoznavanja protivnika, tako i zbog uigravanja. Jer, period od dvadesetak dana i dvije kontrolne utakmice koliko smo odigrali na pripremama nije dovoljan kako bi se uklopile novajlije i kako bi na terenu izgledali onako kako je šef zamislio. Sada je mnogo bolje, mnogo smo uigraniji i uprkos problemima sa povredama i kartonima smatram da ćemo odigrati mnogo bolju utakmicu nego u Banjaluci – poručio je Žarić.

Samim izlaskom u Evropu Čelik je napravio najveći uspjeh u istoriji, ali poslije meča u Banjaluci sada žele mnogo više. Dodatno ih je “zapalilo” saopštenje Uprave kluba u kojem navode da su pripadnici navijačke grupe “Fap mašina” u Banjaluci preživjeli torturu iako MUP RS demantuje da je urađeno bilo šta što bi navelo na takve optužbe iz Nikšića.

Sigurno je da će zbog svih događaja koje su iskonstruisali njihovi mediji Crnogorci biti još motivisaniji, ali ne vjerujem da ćemo imati ikakvih problema kada je u pitanju ponašanje prema nama. Nadam se da neće biti problema ni prilikom dolaska naših navijača, jer to nije u interesu ni jedne strane, a ni fudbala – rekao je trener Borca Slaviša Božičić.

Strateg “crveno-plavih” ističe da je otklonio sve dileme što se tiče početnih 11, pa će umjesto Milana Stupara mjesto kraj desne aut linije zauzeti Marko Živković, a njegovu poziciju zadnjeg veznog preuzeće Aleksandar Radulović, dok će umjesto Vedrana Kantara igrati Stefan Dujaković.

Posjeta Ostrogu

Ekspedicija Borca juče je posjetila manastir Ostrog, a posljednji trening izabranici Slaviše Božičića odradili su sinoć u terminu odigravanja utakmice.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/ostavicemo-srce-na-terenu-za-pobjedu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])