Borac savladao Slaviju 3:2 i obezbijedio izlazak u Evropu

Objavljeno: 20. 5. 2012 u 20:07h

Fubaleri Borca pobijedili su Slaviju na domaćem terenu rezultatom 3:2 u okviru 29. predposljednjeg kola Premijer lige BiH, a ovom pobjedom Banjalučani su izborili izlazak u Evropu.

Borac-Slavija

Borac-Slavija

U utakmici od velike važnosti za oba tima, Banjalučani su izašli kao pobjednici. Borac je od samog početka igrao ofanzivno, a takva igra im se veoma brzo isplatila, u devetoj minuti Nemanja Bilbija prošao je kroz odbranu Slavije i pogodio za 1:0. U nastavaku gosti su nešto bolje zaigrali, u 23. minuti šutirao je Jasmin Peljto, golman je bio savladan ali dobro postavljeni Dragoslav Stakić spašava siguran pogodak. U posljednjoj minuti prvog poluvremenа Rаšević je postigаo gol i nа odmor se otišlo sа rezultаtom 1:1. Početak drugog poluvremena u potpunosti je pripalo Borcu, dvije dobre prilike propustili su Kunić i Bilbija. U 64. minuti vođstvo Borcu donosi nаjbolji pojedinаc nа utakmici Nemаnjа Bilbijа poslije аsistencije Žižovićа. Minut kаsnije Kunić pogađa za povećanje rezultata na 3:1, na asistenciju Bilbije. Do kraja utakmice gosti su smаnjili na 3:2, Marković je u svom kaznenom srušio Bešliju, a isti igrač je i reаlizovаo jedаnаesterаc.

Slaviša Božičić trener domaće ekipe bio je zadovoljan pobjedom ali najveće zadovoljstvo svakako je činjenica da je njegov tim izborio izlazak u Evropu.

“Napokon smo ostvarili cilj koji je Uprava kluba zacrtala na početku sezone. Bilo nam je zaista teško, u ovoj sezoni Borac je imao dosta turbulencija, od promjene tri trenera koja se uvijek odrazi na igrače, do toga da smo  devet utakmica igrali bez svojih najvjernijih navijača i sigurno da tako nešto mora ostaviti traga. Postojao je pritisak, ali na domaćem terenu smo odlučivali i zaista čestitam svojim momcima na plasmanu u Evropu.”

Šef stručnog štaba Slavije Vlado Čapljić istakao je da mu je žao što danas nisu izborili opstanak u ligi, ali i da mu je jako drago što će u posljednjem kolu sami odlučivati o svojoj sudbini.

“Utakmica protiv Slobode biće odlučujuća za moj tim, i nadam se da ćemo uspjeti “zbiti redove” iako je veliki psihološki pritisak od početka prvenstva, ali se nadam da su momci navikli na pritisak u ova dva mjeseca i da će ta utakmica definitivno donijeti opstanak Slaviji. Sigurno neće biti lako, veliki je ulog, ali dobro je što sami odlučujemo o svojoj sudbini i ako nismo bolji i ako ne možemo da pobijedimo ne treba ni da ostanemo u Ligi. Ja vjerujem u svoje momke koji kao što se vidjelo danas imaju potencijal i to ćemo i opravdati.”

 U posljednjem kolu Borac igra protiv ekipe Sarajeva.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/borac-savladao-slaviju-32-i-obezbijedio-izlazak-u-evropu/||claudebot