Borac sa igračem manje do pobjede

Objavljeno: 10. 3. 2014 u 14:02h

U derbiju 21. kola Premijer lige BiH Borac je na gostovanju u Bijeljini savladao Radnik sa 2:1. Banjalučani su do pobjede došli sa igračem manje, jer su oba pogotka postigli poslije isključenja Fedora Predragovića u 51. minutu. 

borac

U prvom dijelu susreta viđeno je po nekoliko prilika na obje strane, ali se mreže nisu tresle. U 51. minutu Banjalučani su ostali sa igračem manje na terenu. Drugi žuti, odnosno crveni karton zaradio je Fedor Predragović pošto je u brzoj kontri na sredini terena zaustavio domaćeg napadača Zorana Nikića. To je natjeralo goste da se pregrupišu, ali se to na terenu nije osjetilo. Naprotiv!

“Crveno-plavi” su poveli u 70. minutu poslije greške desnog beka Radnika Dušana Šodića. On je poklonio loptu Igoru Žuržinovu, čiji je centaršut u gol pretvorio centarfor Banjalučana Petar Kunić. Gosti su prednost udvostručili 11 minuta kasnije. Miloš Marković je sa 30 metara uputio jak prizeman udarac, lopta je od stative pogodila u leđa golmana Bijeljinaca Stevicu Zdravkovića i završila u mreži. Bijeljinci se nisu predavali pa su dva minuta prije kraja smanjili na 1:2, a strijelac je bio debitant Ademin Hadžić poslije kornera sa desne strane. Radnik je mogao u sudijskoj nadoknadi do izjednačenja. Jovo Kojić se u dva navrata našao sam pred Asmirom Avdukićem i bio neuspješan, a u strijelce se mogao upisati i Zoran Nikić, ali je šutirao preko gola.

“Čestitam Borcu na zasluženoj pobjedi. Presjekao nas je prvi pogodak Banjalučana koji smo primili poslije greške naše odbrane. Nismo dali golove kada je trebalo i kažnjeni smo za promašene šanse. Neriješen rezultat možda bi bio najrealniji, ali tako je to u fudbalu” istakao je šef stručnog štaba Radnika Srđan Bajić.

U redovima Banjalučana nisu krili zadovoljstvo pobjedom nad Radnikom.

“Poslije neočekivanog startnog poraza na svom terenu od Mladosti, osvojili smo tri vrijedna boda u Bijeljini. Bio je veliki pritisak na igrače da ostvare dobar rezultat protiv Radnika i samim tim im je bilo mnogo teže da igraju. U drugom poluvremenu imali smo igrača manje, tako da nam je to dodatno iskomplikovalo situaciju. Međutim, uspjeli smo da postignemo dva pogotka na vrijeme i obezbijedimo trijumf. Istina, u finišu smo zamalo od gotovog napravili veresiju, ali, na sreću, ostvarili smo važnu pobjedu” istakao je pomoćni trener Borca Vinko Marinović.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/borac-sa-igracem-manje-do-pobjede/||claudebot