Federer je ponovo prvi teniser svijeta

Objavljeno: 16. 6. 2018 u 21:51h

Rodžer Feder plasirao se u finale ATP turnira u Štutgartu pobjedom nad Nikom Kirjosom i ponovo se vratio na prvo mjesto ATP liste.

Federer je u još jednom izuzetno zanimljivom duelu savladao Australijanca rezultatom 6:7 (2:7), 6:2, 7:6 (7-5), poslije skoro dva sata igre.

Momak iz Bazela je izuzetno servirao, nije dozvolio rivalu niti jednu brejk šansu tokom čitavog susreta, ali je Kirjos još bolje izvodio početni udarac. Izborio je taj brejk, a onda serijom od pet poena došao do prednosti.

Međutim, u drugom je uslijedio pad, koji je Rodžer ekspresno iskoristio, da bi pobjednika odlučio treći dio igre.

Nije bilo previše uzbuđenja u “regularnom” dijelu seta, da bi 13. gem sada otišao na konto Švajcarca za ukupni trijumf.

Federer će od ponedjeljka ponovo biti na čelu ATP karavana sa 8.820 bodova, samo 50 više od Rafaela Nadala.

U finalu će mu rival biti Miloš Raonić – biće im ovo 14. međusobni susret, a Federer ima 10 pobjeda do sada.

Izvor: b92

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/federer-je-ponovo-prvi-teniser-svijeta/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])