Borac spremio osvetu Gračanici

Objavljeno: 20. 3. 2019 u 17:33h

Vanredno, 19. kolo Premijer lige za rukometaše donosi nekoliko veoma zanimljivih utakmica, od kojih se posebno ističe sudar drugoplasirane Gračanice i jedno mjesto niže plasiranog Borac m:tela. Večerašnji domaćin jesenas je iznenadio i odnio bodove iz “Borika” pa “crveno-plavi” žele da mu se revanširaju i osvoje bodove kojim bi se i definitivno upustili u borbu za prvo mjesto.

“To je jedna od rijetkih ekipa koja nas je uspjela pobijediti u Banjaluci i zato zaslužuju još veći respekt. Takođe, u Gračanici je uvijek paklena atmosfera i to je teren na kojem je veoma nezgodno igrati. Međutim, mi smo ne jednom ove sezone pokazali da znamo da igramo kada smo pod pritiskom. Eventualnim porazom bi oni mnogo više izgubili i zato će večeras biti pod velikim pritiskom, što može da bude naša šansa” – istakao je trener Banjalučana Mirko Mikić.

Ovo kolo na programu ima i dva srpska derbija koji imaju veliku važnost za sve četiri ekipe. U obračunu dvije posljednjeplasirana tima na tabeli, Dervente i Slavije, oba rivala vide šansu za hvatanje “posljednjeg voza” u borbi za opstanak. Domaćin bi se pobjedom približio ekipi Goražda, dok bi se “sokolovi”, u slučaju poraza, vjerovatno oprostili od društva najboljih.

“Idemo u Derventu svjesni važnosti ove utakmice. Ukoliko bismo uspjeli da slavimo, a onda, za vikend, na svom terenu savladali i Goražde, imali bismo realne šanse za opstanak. Ako to ne uspijemo, onda i nismo zaslužili da budemo u Premijer ligi” – naglasio je strateg Slavije Goran Tomić.

Lokomotiva će u Brčkom ugostiti Slogu u meču koji mnogo veći značaj ima za ekipu iz Doboja nego za samog domaćina. “Lokosi” imaju lijepu bodovnu zalihu i više ne strahuju toliko za svoj status, dok se Dobojlije i dalje borbe za plasman u plej-of.

“Osvajanjem bodova u Brčkom mi bismo, praktično, riješili taj problem, ali takođe znamo da nam neće biti nimalo lako. Uostalom, Lokomotiva je odigrala nekoliko izuzetno kvalitetnih utakmica u posljednje vrijeme i sigurno je da se neće predati bez velike borbe. Ipak, vjerujem u svoj tim i nadam se najboljem” – poručio je trener Sloge Danko Panić.

Parovi 19. kola: Zrinjski – Maglaj (18 časova), Gračanica – Borac (18), Goražde – Leotar (18), Lokomotiva – Sloga (D) (19), Vogošća – Konjuh (19), Derventa – Slavija (19), Sloga (GV) – Bosna (V) (19 časova).

Izvor: Glassrpske/ Siniša Kotaraš

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/borac-spremio-osvetu-gracanici/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])