Nekategorizovano

ASuBiH najavljuje petu Generalnu skupštinu

31. 10. 2012. | 16:28

Piše: Petra Ivanović Peta Generalna skupština Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) održaće se Bihaću u periodu od 9. do 11. novebra. Na skupštini se očekuje prisustvo preko 100 delegata, srednjoškolaca, te veliki broj gostiju iz zemlje i inostranstva.

Opširnije

Nekategorizovano

Njemački – zašto ne?

31. 10. 2012. | 15:39

Piše: Petra Ivanović Znati više od tri jezika? Neprocjenjivo je za jednu perspektivnu mladu osobu koja tek treba da stasa i uđe u život. Pošto je za moderno društvo neprihvatljivo ne poznavati engleski jezik, a naravno znamo i svoj matični,

Opširnije

Nekategorizovano

“Bolje džaba sjediti, nego džaba raditi???”

31. 10. 2012. | 13:26

Piše: Milica Mijatović Biti čovjek, biti dobar čovjek u današnje vrijeme zadatak je pred kojim mnogi pokleknu. Ipak, postoje izuzeci, ljudi koji intenzivno rade na poboljšanju kvaliteta života i promovisanju vrijednosti kao što su: solidarnost, tolerancija, interkulturalno razumijevanje, mir, ljubav…

Opširnije

Nekategorizovano

Informacija uPRAVO sad!

31. 10. 2012. | 12:57

Piše: Nikolina Garača Neformalna edukacija je termin na koji sve češće nailazimo u društvu. Iako je broj informisanih o njemu mali, konstantno se povećava. Vid učenja koji nije “zvaničan” i sprovodi se uglavnom među mladima, svrha je ovakve edukacije.

Opširnije

Nekategorizovano

E-dnevnik: Da ili ne?

30. 10. 2012. | 14:35

Piše: Kristina Komljen Početkom ovog mjeseca iz Ministarstva prosvjete i kulture RS rečeno je da će u narednom periodu još 12 škola dobiti e-dnevnik, tako da će ukupan broj škola s e-dnevnikom u Srpskoj biti 24.

Opširnije

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.