Snimanje performansa i dokumentarnog filma o umjetniku Mladenu Miljanoviću

Objavljeno: 8. 6. 2018 u 10:22h

Priznati banjalučki konceptualni umjetnik Mladen Miljanović koji je predstavljao Bosnu i Hercegovinu na 55. Venecijanskom bijenalu nakon uspješnih izlaganja i predstavljanja po regionu i Evropi, započeo je snimanje i izvođenje nove serije performansa koji će se realizovati u Doboju i Banjaluci.

Uspješna internacionalna karijera, kontroverzni i angažovani radovi, i opasnosti koje su sastavni dio njegovih performansa nisu ostala nezapaženi, te će ovaj umjetnik u narednih nekoliko dana postati i glavni akter dokumentarnog filma koji realizuje nagrađivani australijanski režiser Greg Blejki, koji živi i radi u Berlinu.

Filmska ekipa iz Berlina, koju predvodi Blejki provešće sa Miljanovićem 7 dana u Doboju i Banjaluci, bilježeći njegovu najnoviju seriju performansa i produkciju novih radova.

Kamenolom u Doboju, ponovno suočavanje sa bikovima i mjesto odrastanja umjetnika poslužiće kao elementi i lokacije za dva nova performansa, dok će se u Banjaluci performansi snimati na nekoliko različitih lokacija.

U parku Petar Kočić u Banjaluci 9. i 10. juna, ovaj umjetnik će realizovati performans “U službi življenja” koji propituje spekulativne pozicije komemorativne kulture na suprot mogućnostima kulture događanja i življenja.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/vizuelna-umjetnost/snimanje-performansa-i-dokumentarnog-filma-o-umjetniku-mladenu-miljanovicu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])