Za kulturne manifestacije 190.000 KM

Objavljeno: 2. 12. 2019 u 15:02h

Za podršku projektima iz kalendara kulturnih manifestacija za iduću godinu, Grad Banjaluka će izdvojiti 190.000 KM. Ovaj dokument naći će se pred odbornicima Skupštine grada na sjednici 11. decembra i ukoliko dobije podršku, Grad će i u narednoj godini podržati niz kulturnih manifestacija.

Iz Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku naglašavaju da su udruženja i kulturni radnici pokazali, do sada, najveći interes za učešće u relaizaciji projekata, jer je na javni poziv stiglo pedesetak prijava.

“U kalendar kulturnih manifestacija uvrštene su događaji kojima će biti pružena podrška na različite načine – od novčane, ustupanja prostora, pa do podrške prilikom promocije. Kroz ovaj kalendar, Grad će podržati brojne tradicionalne manifestacije, poput Kočićevog zbora, Dana Vlade Miloševića, Đurđevdanskog festivala dječije pjesme, Teatar festa, Noći muzeja i druge, a konačan spisak podržanih manifestacija biće poznat kada Skupština grada usvoji ovaj dokument”, kaže Neven Stanić, načelnik Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku.

Načelnik Stanić ističe da se, prilikom izrade kalendara kulturnih manifestacija, u prvi plan stavlja kvalitet krajnjeg proizvoda.

“Naš prvi kriterijum je kvalitet i toga se strogo pridržavamo. Važno je da ti programi zadovoljavaju kulturne potrebe naših građana, a sa druge strane, nastojimo da organizacijom ovih manigfestacija privučemo i turiste. Istovremeno, važno je da zadržimo kontinuitet u realizaciji manifestacija međunarodnog karaktera poput festivala koji imaju takmičarski karakter i koji, kroz zdravu konkurenciju, svake godine donesu neki novi kulturno-umjetnički sadržaj”, kazao je Stanić.

On dodaje da izdavajanja za kalendar kulturnih manifestacija neće biti jedina tokom iduće godine i da će Grad podržati još projekata iz oblasti kulture.

“U februaru iduće godine, biće raspisan javni konkurs za sufinansiranje projekata kulturno-umjetničkog stvaralaštva i to su dodatna sredstva mimo kalendara kulturnih manifestacija. Takođe, u okviru programa „Proljeće u Banjaluci 2020“,  biće raspisan javni poziv za izbor manifestacija/projekata koji će Grad sufinansirati i taj poziv bi trebalo da bude objavljen do kraja ove godine”, naveo je Stanić.

Izvor: ASBL

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/vijesti-kultura/za-kulturne-manifestacije-190-000-km/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])