Rane pripreme za 53. Kočićev zbor

Objavljeno: 11. 3. 2018 u 13:03h

U organizaciji Gradske uprave, idući Kočićev zbor, 53. po redu, biće održan u periodu od 20. do 26. avgusta ove godine, uz uvođenje brojnih novina, s ciljem što intenzivnije promocije zaostavštine najpoznatijeg pisca sa ovih prostora, odlučeno je na današnjoj sjednici Organizacionog odbora ove, tradicionalne manifestacije.

pripreme

Kako je rečeno, Grad Banjaluka će i ove godine preuzeti organizaciju Kočićevog zbora, kako bi ova manifestacija bila što uspješnija i programski sadržajnija. Na današnjoj sjednici utvrđen je i prelimirani prijedlog ovogodišnjeg programa, koji, između ostalog, podrazumijeva i učešće popularnih inostranih književnika, ali i približavanje Kočićevih djela Banjalučanima na nekonvencionalan način.

U tom smislu, planirano je, između ostalog, da pored već tradicionalnih sadržaja – kao što su likovna akademija, izložbe i književne večeri – u program unesu i događaji poput uličnih performansa i promocije Kočićevih djela urađenih u formi stripa, kao forme bliže mlađoj populaciji.

Izvor: ASBL

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/vijesti-kultura/rane-pripreme-za-53-kocicev-zbor/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])